search

Beautyfood

posted on
June 28th, 2013
written by
Sanziana
category
PLACES
comments
2 comments

Poate ca in acest moment, hartia din geam cu “Un restaurantel miraculos” nu va spune prea multe, dar dupa ce veti citi minunata poveste a aparitiei restaurantului Beautyfood, sunt sigura ca veti zambi si  ca va va inspira. 

Cea care a avut un vis numit Beautyfood,  pe care si l-a indeplinit si despre care va povesteste in randurile de mai jos cu emotie si entuziasm se numeste Elena Platon:

“Povestea locului e foarte simpatica si, chiar daca suna a cliseu, este povestea visului implinit.

Cand am vazut filmul Chocolat cu Juliette Binoche si Johnny Deep, mi-am inchipuit ce bine mi s-ar potrivi mie rolul de gazda intr-un mic bistro. Trebuie sa recunosc ca la vremea aceea,  ma interesa mai putin aspectul gastronomic si mai mult sarmanta proiectie a mea in rochie de flanel asortata cu stiletto rosii, zambind si sporovaind cu clientii casei.

A trecut multa vreme de atunci si in acest timp mi-am tot repetat ca nu poti face un business daca nu ai bani de acasa cu care sa incepi. In ianuarie 2013, de ziua mea, am primit cadou de la Persoana care a tinut cont de raspunsul la intrebarea “Ce ti-ar place tie mai mult si mai mult sa faci?”, un email. Emailul era, de fapt, identitatea locului despre care vorbim acum: “Beautyfood cu logo rosu”!

Mi-a placut si m-a bucurat foarte mult, insa, cum nu aveam bani sa fac un bistro am pus “emailul” la folderul cu lucruri dragi.
Persoana cu cadoul nu s-a lasat si m-a intrebat ce am de gand sa fac cu darul primit. Am scaldat-o cum am stiut eu mai politicos,  explicandu-i totusi ca nu am bani si, eu asa stiu, ca-ti trebuie  pentru a te apuca de un business.

In cateva zile m-a convins ca trebuie sa caut un spatiu mic, cu o gradina mica, cu bucatarie si ca apoi voi face rost si de bani. Am inceput sa caut, ba chiar mergeam la vizionari si negocieri fara un leu in buzunar si aveam momente in care ma intrebam daca nu cumva sunt nebuna sa vorbesc asa… despre cai verzi pe pereti.

In luna martie am gasit spatiul fostului restaurant “Violeta Vintage Kichen” si mi-a placut. Am simtit ca el e cel despre care vorbeam. Mic, simpatic si cu gradina.
A doua zi m-am dus la prietena noastra de familie, care era pe lista oamenilor de la care as fi putut imprumuta bani. I-am povestit cu atata insufletire despre ce vreau sa fac, cum sa arate, ce sa vand , ce evenimente sa organizez, etc, astfel incat, dupa doua ore, Valentina, caci asa o cheama, mi-a zis “DA” .

Am inchiriat locul  incepand cu 1 aprilie. Pe 18 aprilie am avut un prim concept de la biroul de arhitectura Tailors (arh Ionut Croitoru) care mi-a placut. Am dat drumul santierului si pe 20 mai dadeam o prima masa oamenilor foarte apropiati. Succes! Utilajele functioneaza. Am “rodat” bucataria si meniul cu prieteni apropiati, iar pe 1 iunie am deschis pentru public.

Conceptul arhitectului pentru spatiu a pornit la la numele Beautyfood, oglinda(pt beauty) si faianta(pt food). Am mostenit un moncharge pe care l-am dezvelit si l-am lasat aparent, astfel incat clientii pot vedea cand “mancarea coboara din cer”. Gluma noastra interna este: ce mancam azi? Nu stiu, ce vrea cel de sus!

Pe peretele cu faianta avem doua table pe care scriem produsele din meniu, meniul zilei si speciale. Am acomodat pe peretele cu faianta o mica iedera vie care se urca, cu ajutor, incetisor spre tavan. Iluminarea e facuta cu becuri Plumen si elementul decorativ sunt cablurile electrice textile. In rest am mai inclazit locul cu lucrari ale unor artisti romani(Gorzo, Ghica, Szalai, Cornel Brad)

Un alt element simpatic este blatul zis si “Gaurel”. El sta la fereastra si este facut din masa de lucru a celor de la atelierul in care am facut mesele si blatul de bar. Arata ca un svaiter si toti vor sa-l pipaie.

Ne adresam oamenilor carora le place designul, mancarea buna si purtarea frumoasa a celor care servesc. Destul de simplu… zic!”

Strada Jean Louis Calderon 34,

Marti-Sambata: 09:00- 22.00

Duminica: 12:00-22:00

01
02
03
Untitled-1
Untitled-2
53J3744
53J3749

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

2comments

  • elena - June 28, 2013 at 6:56 pm - Reply

    sigur e in Bucuresti? e diferit de tot ce am vazut pana acum in oras, pare din alta dimensiune.

  • Eduard - June 29, 2013 at 10:31 am - Reply

    Ce fain este,felicitarile mele propietarei atat pentru curajul aratat cat si pt. acest design plin de personalitate. Morala povestii…poti face lucruri marete din nimic,trebuie decat sa visezi si sa crezi in ele.

  • Leave a Reply