search

Budinca de avocado cu crema de caju si fructe

posted on
March 17th, 2016
written by
Raluca Ioana Cohn
category
FOOD, LEISURE
comments
0 comments
budinca de avocado

Am in fata ochilor trei avocado cumparate in urma cu cateva zile, pe care le asteptam rabdatoare sa devina perfecte pentru un guacamole de week-end. Citind reteta/sugestia Ralucai m-am razgandit, le astept acum pentru a le transforma in budinca!

“Nu cred ca se poate numi neaparat reteta ce am scris eu aici.

Poate mai curand o sugestie, un punct de plecare pentru un mic dejun sau desert, foarte gustos, foarte usor de facut. Fara zahar, fara gluten, fara lactate si fara stres.
Spun asta, pentru ca in afara ingredientelor de baza, insirate mai jos, este foarte mult loc de joaca si creativitate cu asa ceva. Si poate fi adaptat dupa gustul fiecaruia.
Asadar, aveti nevoie de urmatoarele:

pentru crema de avocado

2 avocado bine coapte
4 linguri sirop de artar
2 linguri zeama de limeta

pentru crema de caju

4 linguri unt de caju
4 linguri sirop de artar
1 lingura ulei de cocos topit
semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
2 lingurite cacao

fructe/nuci/cereale la alegere (eu am folosit capsuni, coacaze rosii si fulgi crocanti de hrisca)

Pentru reteta de baza, la care apoi adaugati voi ce va place, sau ce aveti la indemana (fructe/nuci/cereale), trebuie doar sa amestecati pe rand ingredientele pentru cele doua creme (asa cum sunt ele impartite mai sus). Pana cand obtineti doua creme omogene.

Tot ce ramane de facut este sa puneti in straturi alternative cele doua creme, cu fructe si celelalte ingrediente alese de voi.
Budinca astfel preparata mai trebuie doar decorata cum va place.

Text, reteta si foto: Raluca Ioana Cohn

Sonoro Conac

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply