search

Budinca de tapioca cu cocos, ghimbir si banane caramelizate

posted on
February 18th, 2016
written by
Raluca Ioana Cohn
category
FOOD, LEISURE
comments
1 comments
budinca de tapioca

Nu am mancat perle de tapioca niciodata, nici macar nu stiu la ce gust sa ma astept, dar trebuie sa recunosc ca budinca cu cocos, ghimbir si banane caramelizate suna tentant, de-a dreptul tentant!

“Nu imi iese deloc treaba cu detox-ul, la inceputul asta de an.
Inca nu. Inca mai sper.
Pana atunci insa, am decis sa ma mai amagesc putin, dar foarte gustos.
Adica, sa transform ceea ce in mod normal ar fi un desert, in mic dejun.
Pe scurt, m-am hotarat ca intr-o dimineata de week-end sa fac la micul dejun o budinca de tapioca, asta oferindu-mi scuza sa mananc mai mult decat de obicei, fara prea multe remuscari si sa socotesc, fara retineri, ca in ziua respectiva nu am avut desert.
Daca pun la socoteala ca e si gluten-free si sugar-free, deja devine o optiune destul de valabila, chiar si pentru adeptii si practicantii obiceiurilor alimentare in trend.
Poate si pentru cei care au cu adevarat o intoleranta alimentara si o dieta mai restrictiva.

Cum am facut, va scriu mai jos. Daca va decideti sa incercati si voi, va ies cam 4 portii.

pentru budinca
1 cana perle mici de tapioca
4-5 cani de apa
400 g lapte de cocos
4 linguri sirop de artar
coaja rasa de la o limeta + zeama stoarsa
2 linguri fulgi de cocos
o bucata de ghimbir de aproximativ 2 cm – rasa pe razatoarea mica
semintele de la o pastaie de vanilie

pentru bananele caramelizate
2 banane medii taiate in jumatati si apoi inca o data pe lung
2 linguri sirop de artar
1 lingura unt

Puneti cele 4-5 cani de apa la fiert, iar cand apa fierbe, adaugati perlele de tapioca, micsorati focul si lasati-le sa fiarba acoperite cu capac, 10 minute.
Dupa cele 10 minute le amestecati bine ca sa nu se lipeasca, le scurgeti intr-o strecuratoare si le clatiti bine sub jet de apa.
Apoi, le puneti intr-un alt vas pe foc, impreuna cu laptele de cocos, siropul de artar si restul ingredientelor de mai sus (cele pentru budinca, evident).
Le amestecati bine si le lasati sa fiarba la foc mic, pana se ingroasa compozitia. Cam 10 minute. Poate 15.
Si chiar daca la inceput consistenta poate parea prea lichida, atunci cand se mai raceste se va inchega foarte bine.
Inainte sa faceti si ce aveti de facut cu bananele, va trebui sa turnati budinca in ce vase alegeti voi si s-o lasati putin sa astepte.
Voi intre timp, incingeti untul intr-o tigaie si puneti bananele taiate sa se rumeneasca.
Un minut pe o parte, inca unul pe cealalta. La foc mediu.
Turnati apoi siropul de artar peste ele si mai lasati-le in tigaie pana se caramelizeaza asa cum va place. Puneti bananele peste budinca si gata.
De fapt, ca sa fie lucrul facut cum trebuie pana la capat, puteti sa mai puneti pe deasupra putin sirop de artar si cativa fulgi de cocos.
Cam asta e treaba.”

Text, reteta si foto: Raluca Ioana Cohn

Sonoro Conac

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

1comments

  • horia - February 27, 2016 at 7:18 am - Reply

    Foarte mișto rețetă. Am facut-o in aceasta dimineața. Surprinde foarte bine gustul Asiei, fiind o combinație intre roti si mango sticky rice.

    Multumesc

  • Leave a Reply