search

Cartofi noi si Kimchi

posted on
May 3rd, 2017
written by
Wild Forest
category
FOOD, LEISURE
comments
0 comments

De cartofi ma plictisesc repede, dar cartofii noi sunt tot timpul bine-veniti la mine in farfurie. 

Pe langa aroma lor (si aici e important sa fie de undeva de la o bunica din gradina/piata) foarte placuta, mai e si forma micuta si sensibila. Pe unii mai mari ii zdrobesc, iar restul raman asa cum sunt. Mie mi-a fost pofta sa-i pun langa un Kimchi instant, facut pe loc, pentru ca n-am apucat inca sa-mi pun alta tura de Kimchi la fermentat.
Ce este acest Kimchi? Pai sunt legume (de obicei varza chinezeasca cu ridiche alba sau castraveti) fermentate cu sare si condimente- ceva basic din Coreea. Ffff bun!

Anyway:

Cartofi noi 500 g
Ceapa verde 1-2 fire
Patrunjel/Marar 3-4 fire
Ulei Extra virgin masline 1-2 linguri
Sare + piper proaspat rasnit

Castraveti 3-4 mici
Chilli flakes 1 lingurita rasa
Ulei de susan 2-3 picaturi
Otet nefiltrat 1 lingura
Sare de mare 1 lingurita
Susan prajit

Metodă
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare.
Castravetii pentru Kimchi se taie rondele si se freaca cu sare pret de 2-3 min. Se lasa deoparte.

Se toaca ceapa si verdeata. Dupa ce s-au fiert cartofii, cei mari se zdrobesc usor in mana, restul ramanand asa. Se pun toți intr-un bol, se pressară sare, uleiul si se amesteca usor cu verdeata tocata + ceapa.

Se storc castravetii de surplusul de apa si se amesteca cu restul ingredientelor. Cantitatea de chilli se poate reduce sau crette, in functie de cum iti place.

Se mananca imediat!

Text&Photo: Wild Forest

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply