search

Crumble cu prune

posted on
November 10th, 2012
written by
VERA
category
FOOD
comments
0 comments

O minunatie din prune aromate bolborosite la cuptor sub atenta protectie a unui aluat crocant. Simplu de facut si rapid, numai bun pentru cand se intuneca mai repede afara. 

INGREDIENTE:

8 prune mari
2 linguri brandy
cuisoare
scortisoara
2 linguri fulgi de migdale sau de ovaz
2 linguri unt
3 linguri faina
1 lingura gris
4 linguri zahar brun

Prune rumene si mari se pregatesc de coacere taiate in sferturi si pudrate dupa pofta inimii cu scortisoara si cuisoare macinate. Mai e nevoie de o lingura de zahar brun plouat peste fructe, pentru a spori aroma de toamna, de doua linguri de brandy pentru veselie si de o lingura de fulgi de migdale sau ovaz pentru ca sunt mari amatori de zeama de prune. Se muta toata petrecerea intr-un vas de copt mai mare sau in vase individuale de gatit.

La toata inghesuiala asta de prune ametite se pune capac cu un cotoloz sfaramicios din unt rece, faina, gris, fulgi de migdale sau ovaz si ceva zahar brun. Uscaciunile sunt conversate mai intai cu buricele degetelor intr-un vas separat pana ce capata un look mai dezlanat si neinchegat.

Odata ajuns la cuptor, aluatul presarat peste prunele imbalsamate va produce in 20-30 de minute o simfonie a gustului: untul se topeste printre fructe, iar zaharul se caramelizeaza si leaga toate ingredientele uscate. Cand casa ti se umple de arome calde& aurii si treaba din cuptor da semne de imbujorare, gata crumble-ul de prune!

Daca ai si un mot de frisca sau de inghetata sa impopotonezi desertul, papilele tale gustative in nici un caz nu se vor supara.

Foto: allthatsplatters.blogspot.com.

Sonoro Conac

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply