search

Friganele cu prosciutto, magiun de prune si cimbru

posted on
March 3rd, 2016
written by
Raluca Ioana Cohn
category
FOOD, LEISURE
comments
0 comments
deschidere

Stiti cum mi-am dat seama ca se apropie week-end-ul si ca stiu exact ce voi gati? Citind reteta Ralucai din aceasta saptamana, bineinteles…

“Nu reusesc sa imi amintesc de cand nu am mai mancat friganele.
Motivele sunt variate si destul de intemeiate. De la lipsa de timp, pana la faptul ca nu sunt niste chestii pe care sa le mai pot incadra de mult la obiceiuri alimentare sanatoase.
Doar la abateri ocazionale.
Cand eram copil imi placeau cele facute de bunica, pudrate cu zahar.
Apoi matusa mea mi-a facut cunostinta cu celebrele friganele cu mazare. Prima data m-am uitat stramb, insa am ajuns sa le iubesc si pe ele la fel de mult.
Dar din motivele de mai sus, mi-a trecut. De fapt, m-am prefacut mereu.
Recent s-a intamplat una dintre acele abateri ocazionale. Desigur, planificata in detaliu si asumata in totalitate.
M-am straduit sa le fac fara zahar si sa le manac fix asa cum mi-au dictat mie papilele gustative.
Si a meritat din plin, mai ales ca am avut aprecierea foarte sincera a fetitei mele care pana acum nu avea habar ce sunt friganelele. Si ea nu se sfieste sa spuna daca ceva nu ii place.

Cu friganelele cam stie toata lumea ce si cum.
Scriu pe scurt cum si cu ce am facut eu si puteti incerca si voi acelasi lucru.

4-5 felii de paine (eu am avut paine alba, mai uscata)
2 oua
120 ml lapte
cateva linguri magiun de prune
semintele de la o pastaie de vanilie
3 linguri sirop de artar
cateva crengute de cimbru proaspat
3 felii de prosciutto crudo
2 linguri de unt
1 lingura ulei de cocos

Am batut cele 2 oua bine, le-am amestecat cu laptele, vanilia, cele cateva linguri de sirop de artar si o lingurita cu frunzulite de cimbru.
Am inmuiat feliile de paine in compozitia asta, le-am lasat cam 10 secunde pe fiecare parte sa se imbibe bine. Apoi, le-am prajit in uleiul de cocos amestecat cu unt, intr-o tigaie de fonta bine incinsa. Pana s-au rumenit.
Prosciutto l-am pus la cuptor ca sa devina crocant. Pe foaie de copt si doar cateva minute. Cam la 180 C.
La final, dupa ce le-am asamblat, le-am devorat, pentru ca daca e sa fiu foarte sincera, mancat nu cred ca se cheama ce am facut.
Nu am nicio indoiala ca o sa va placa.”
friganele
Text, reteta si foto: Raluca Ioana Cohn

Sonoro Conac

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply