search

Frudisiac

posted on
February 20th, 2015
written by
Sanziana
category
PLACES
comments
2 comments

Mai mereu “pot fi gasita” in stare de alerta: ochii larg deschisi si urechile ciulite in eventulitatea ca un loc frumos sau o casa splendida ar putea sa-mi iasa in cale. Frudisiac este cafeneaua responsabila pentru linistea si relaxarea mea din aceasta saptamana. 

Sunt ani buni de cand iubesc stilul de viata, design-ul, cafenelele, casele, strazile scandinave si, desi de-abia la sfarsitul lunii aprilie voi ajunge pentru intaia oara ( de fiecare data cand rostesc cuvintele aceastea imi vine sa sar in sus de bucurie) la Stockholm, sentimentul meu atunci cand am ajuns la Frudisiac a fost ca sunt acolo, ca am ajuns si ca ma pot bucura in voie.

Daca mi-ar fi putut masura cineva nivelul de entuziasm, probabil ca ar fi fost mult peste nivelul admis de lege ( in cazul in care ar exista o astfel de lege).  Sa o luam cu inceputul, mai precis cu exteriorul. Initial am observat doar constructia, “cabana” neagra, cu linii simple si geamuri mari. Apoi am zarit logo-ul despre care nu stiu ce sa va spun decat ca mi se pare minunat.

Am intrat. Lemn, lemn si iar lemn… Da, imi cam place! Incepand din acest moment  nu prea am mai stiut cum sa-mi stapanesc emotiile. Am zarit revista Kinfolk, m-am dus glonte sa o rasfoiesc, iar cand mi s-a spus ca o si pot cumpara, aproape ca as fi golit tot raftul. Apoi am dat cu ochii de cafeaua Drop Coffee, despre care aveam senzatia ca mai auzisem, dar nu stiam exact de unde. Am deschis Instagram-ul si la cateva secunde am vazut ca “urmaream” cafeaneaua Drop Coffee din Stockholm de ceva timp. Acum era in fata mea si da, din nou imi puteam lua o cutie pentru acasa. Cumva, toata aceasta serie de “descoperiri” senzationale din punctul meu de vedere a continuat pe parcursul celor trei sau patru ore petrecute la Frudisiac.

Imi dau seama si acum ca am tendinta de a scrie mult, foarte mult. Incerc sa ma temperez un pic, dar nu vreau totusi sa pun punct textului, pana nu va ofer cateva informatii despre arhitectura, design, piese de mobilier, etc.

Arhitectura poarta semnatura NANA ( Not a Number Architects). Lampile de perete sunt Bazar lamp, By Rydéns (Suedia), lampa de la usa este Molecular lamp, House Doctor (Danemarca), lampile de la fereastra: E27 lamp – Muuto (Danemarca), lampa bar: 265 lamp – Flos (Italia), becuri: Frama (Danemarca) de la Intro Design

Instalatia din tavan ii apartine artistul danez Kasper Friis Kjeldgaard. Cuierele poarta numele Hang On si Drop It si sunt de la Normann Copenhagen (Danemarca) prin Intro Design. Mare parte din mobilier este Pianola, Pols Potten (Olanda).

Cafeaua este din Suedia ( Drop Coffee), iar ceaiul din Danemarca ( Nute Organic). Revistele ce pot fi cumparate sunt Kinfolk, The Gentlewoman, Fantastic Man, The Travel Almanac, Apartamento, 032C si Monocle.

Acum intelegeti de ce am crezut ca am ajuns in Suedia?

Intrarea Bitolia 4
Luni-Duminica: 08:00-19:00
01
02
03
03a
04
05
06
07
08
09
010
011
012
013
014
015
016
017
018
019

Fotografii de Maria Cirstea

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

2comments

Leave a Reply