search

Galeria de arta SUHD

posted on
May 29th, 2015
written by
Sanziana
category
CONCURS, LEISURE
comments
0 comments

Cat de mult ma pricep eu la tehnologie cred ca ati retinut deja… Asadar, nu este cazul sa va impacientati, nu urmeaza un articol tehnic despre performantele cele mai noi game de televizoare lansate de Samsung, SUHD. 

Dar ca sa puteti intelege in ce proiect minunat sunt implicata, trebuie sa va spun o fraza, maxim doua, despre cum am ajuns in acest punct al povestii. Din nou, stati linistiti, nu va voi da detalii pe care nici eu nu le pricep. Avem asa… Noua gama Samsung SUHD TV care are cateva caracteristici aparte: design curbat si tehnologii avansate: Nano Crystal Color, ce reda mai multe culori și are cea mai ridicată puritate a culorilor dintre tehnologiile existente la acest moment si Peak Illuminator, pentru contrast puternic, luminozitate sporita, culori si detalii mai intense. Doua fraze am promis, doua fraze am scris..

A fost simplu, nu? Ei bine, datorita acestui nou standard si a experientei vizuale superioare, arta digitala poate fi exprimata in cel mai mic detaliu, reusind sa transmita acuratetea dorita de artist, contrastul si luminozitatea. Cam acesta este momentul in care mi-am facut si eu aparitia in poveste!

Impreuna cu Samsung, cu Galeria de arta Artmark si alti trei bloggeri vom crea prima galerie de arta digitala din Romania. Vom aduce arta digitala mai aproape de utilizatori, demonstrandu-le ca aceasta isi poate gasi locul în locuinta unui iubitor al artei prin intermediul tehnologiei si design-ului care sa o puna în valoare.

Concret: Ideea acestui proiect este sa descoperim artisti digitali din Romania, care sa isi expuna lucrarile intr-un vernisaj atipic, in cadrul Galeriei de arta SUHD, o adevarata oportunitate pentru ei, cred eu. Inainte de a incepe cautarea propriu-zisa a artistilor, am participat la un workshop, in care curatorii Artmark ne-au introdus in arta contemporana si am aflat care sunt elementele defintorii pentru curatoriat.

Am fost atenta, mi-am luat notite, acum ma simt pregatita sa incep cautarile! Am o saptamana la dispozitie pentru a-i gasi pe cei 3 artisti ( fiecare dintre cei 4 bloggeri implicati in proiect va cauta tot un numar de trei). Operele celor 12 artisti digitali vor fi prezentate pe site-ul oficial al campaniei si vor intra intr-o aplicatie speciala unde creatiile vor putea fi votate.

Dar cred ca ma opresc pentru moment cu informatiile, in primul rand pentru ca trebuie sa incep research-ul si in al doilea rand pentru ca va voi dezvalui mai multe in articolul urmator.

P.S. Daca esti artist digital si ti-ar placea sa te implici in acest proiect, astept un e-mail pe contact@visuell.ro care sa contina cateva cuvinte despre tine si despre creatiile tale. Sa inceapa cautarile!

 

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply