search

Kid You Not Bistro

posted on
May 13th, 2016
written by
Sanziana
category
PLACES
comments
0 comments

S-a deschis in urma cu aproape doua luni si chiar daca mi-am propus in aproape fiecare week-end sa ajung, am reusit de-abia saptamana trecuta. Acum sunt multumita ca pot sa va poftesc la Kid You Not

 

 

Inainte de a a va spune cateva ceva despre conceptul unic al acestui bistro, as vrea sa zabovim un pic asupra design-ului interior. Cum ar fi daca nu as starui macar o clipa? Se subintelege, sper, ca imi place cum arata, caci altfel nu m-as pune pe spus povesti… Kid You Not are un design simplu, Kid You Not are mult lemn (detaliu tocmai bun de adorat), Kid You Not are mici “pete” de natura, atarnate pe pereti sau asezate cu drag pe mese, are ghirlande de becuri, chiuveta de portelan pictata manual de Madalina Andronic si este din toate punctele de vedere (vizual si gastronomic) un loc in care eu ma simt bine.

 

Acum sa ne intoarcem la conceptul bistro-ului si sa aflam, mai intai, cine este Kid You Not?

 

“Momentan un restaurant. Dar ne-ar placea, in timp, sa insemne o atitudine. Am vrea sa gasim rezolvari ale “frustrarilor”, “nemultumirilor” de diverse feluri. Acum e vorba de mancare. Si despre faptul ca este din ce in ce mai greu sa te intretii: fie ca mergi intr-o vizita, la o cina-n oras sau intri intr-o benzinarie optiunile sunt foarte limitate. Ne-am dat seama ca exista doua tipologii de oameni care se lupta cu greutatea. Unii sunt grasuti care se chinuiesc sa slabeasca. Altii sunt slabuti care se straduiesc sa se mentina. Ambii sunt un pic gurmanzi. Ambii esueaza cand vine vorba de avut grija de silueta.
Iar problema, ne-am prins noi, nu e ca oamenii nu slabesc, dar ca nu reusesc sa se mentina dupa ce slabesc.

Pentru ca restaurantele clasice nu ii ajuta, avand in meniu “tentatii” (la care oamenii cedeaza) alaturi de prea putine feluri cu-adevarat delicioase ce nu ingrasa (putine salate, putine garnituri). Dar si pentru ca mancarea care nu te ingrasa nu e ceva atat de tentant si bun. Ori e fada, ca mancarea de spital. Ori e restrictiva, nu-ti ofera multe alternative. Ori e anosta, repetitiva. Ori frustreaza. Te face sa te simti pedepsit, precum cel ce-a tras batul scurt si trebuie sa se abtina de la ce e bun.
Si, pe scurt, asa am aparut noi: nici nu slabesti, nici nu te ingrasi. Asa cum in interior suntem intr-o zona “de mijloc”: nici prea mult design, dar nici fara.”

 

De ce “Kid You Not”?

 

“Pentru ca vrem sa impingem lucrurile dincolo de ce stii. Ca o mancare care nu ingrasa poate sa aiba gust de mancare care-ngrasa. La asta speram. Si-o sa muncim si sa experimentam pana se intampla asta.
Ca un loc foarte simplu poate sa-ti prezinte o mancare mai elaborata (si ca nu e obligatoriu, asa cum am fost obisnuiti pana acum sa o gasim doar intr-un anumit tip de locuri, cu un anumit tip de stil; asa au aparut vinurile ieftine si bune, cu etichete frumoase, fara sa tina cont de “regulile” unei categorii).
Ca ingredientele de alt tip pot fi introduse fara a te costa cu mult mai mult si-a ramane o exceptie, pentru cativa oameni (in Londra rosiile bio existau langa rosiile normale la o diferenta neexagerata de pret, de acum cativa ani; este o chestiune de atitudine sa le pui la un pret dublu sau triplu, ca la noi, sau sa le faci pur si simplu o alternativa viabila, ca in alte tari, ca multa lume sa le poata cumpara; noi nu avem ingrediente bio dar orezul negru, salbatic costa mult mai mult decat un orez simplu, de exemplu, iar noi ne-am dorit sa ramana accesibil, pentru ca numai asa simtim ca o sa putem depasi anumite bariere si-un alt tip de mancare poate deveni o alternativa pe bune, in timp, pentru cat mai multi, constant, nu doar din cand in cand sau pentru o categorie anume).

Strada Domnita Ruxandra nr.7
Luni-Duminica: 12:00 am – 12 pm
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
risotto
tartina

Photos by Doru Popescu & Cristian Stefan Crasmariu

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply