search

Mesteshukar ButiQ

posted on
July 31st, 2015
written by
Sanziana
category
PLACES
comments
0 comments

E vineri si este momentul sa ne plimbam intr-un loc superb descoperit pe care l-am descoperit de curand. Astazi va povestesc despre Mesteshukar ButiQ sau noua mea placere vinovata. 

Mesteshukar ButiQ gazduieste produse de lifestyle, imbracaminte, bijuterii si obiecte de home decor nascute dintr-o colaborare inedita: mestesugari romi impreuna cu designeri austrieci si suedezi.

Am observat si hainele si bijuteriile, dar de auzit nu am mai auzit nimic din secunda in care am dat cu ochii de obiectele de casa. Un sac mare daca as fi avut ( stil Mos Craciun), cu toate as fi plecat fara sa stau prea mult pe ganduri.

Dupa prima vizita am parasit magazinul cu trei linguri de lemn, o matura si un breloc, dar stati sa vedeti cate intentionez sa achizitionez in urmatoarea: cosul de rufe ( cel mai frumos din lume), cele trei cosuri suspendate ( in care sa tin legumele si fructele), o lustra de cupru si ma opresc aici ca sa par cumpatata.

Am terminat cu shopping-ul, sa va povestesc totusi mai multe despre acest minunat proiect:

” Nadja Zerunian si Peter Weisz, un duo creativ de designeri austrieci, alaturi de argintari, rudari, caldarari, pielari, impletitori si croitori au reusit sa aduca o abordare noua asupra integrarii mestesugului rom in peisajul designului contemporan.
Cei doi designeri au dezvoltat colectii colaborative in jurul formei si simbolurilor romani, pe care le-au reinterpretat raportandu-se la propria identitate artistica, onorand totodata bogatul bagaj cultural rom si ingloband istoria vizuala a obiectelor clasice rome atat pe plan local cat si international.

Acest magazin concept este un spatiu viu, un cumul de energii creative care respira prin produsele expuse: scaunelul cu trei picioare se schimba in accesoriul perfect pentru living, maturica din paie se transforma intr-o decoratiune chic, sosierele sunt preschimbate in obiecte elegante din cupru, iar hainele si bijuteriile sunt presarete cu simboluri romani de la roata cu saisprezece spite la tranfafirul rosu si franjurii senzuali.

Desi lumea lumea noastra este inca plina de tabuuri si frontiere sau spatii interzise, magazinul concept Mesteshukar ButiQ a reusit sa depaseasca aceste granite si sa reformuleze in cei patru ani o viziune noua asupra mestesugului traditional rom. “

Strada Edgar Quinet nr.7
Luni-Duminica: 10:00-20:00
01
02
03
04
05
06
unnamed

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply