search

Parfait de lamaie

posted on
January 19th, 2014
written by
VERA
category
FOOD
comments
0 comments

Menage a trois intre crocant, acru si cremos. Vanilie, lamaie si biscuiti intr-o interpretare light de desert, perfect pentru serate cu pofte frivole.

Ingrediente pentru curd de lamaie (4 portii):

170g zahar
2 linguri pline coaja de lamaie
3 oua
3 galbenusuri
160ml zeama de lamaie

Intr-un bol metalic se amesteca cu degetele zaharul si coaja de lamaie, apoi se adauga ouale intregi, galbenusurile si zeama de lamaie. Se amesteca usor cu telul pana ce zaharul este dizolvat, avand grija sa nu bateti prea tare mixtura pentru a nu face bule de aer.

Curd-ul de lamaie se gateste apoi in baine Marie (se aseaza bolul pe un vas cu apa ce fierbe la foc mic pe aragaz). Sa aveti grija ca fundul bolului cu mixture de lamaie sa nu atinga apa fierbinte. Cu o spatula se amesteca continuu crema de lamaie pana ce se ingroasa la o consistenta de budinca.

Se strecoara printr-o sita intr-un vas curat, se acopera imediat cu o folie de plastic si se lasa la racit.

Ingrediente pentru crema de vanilie(4 portii):
120g iaurt grecesc degresat
1 2 lingurite extract de vanilie
235g smantana pentru frisca
3 ½ linguri zahar

Mai intai amestecati bland cu o spatula iaurtul si extractul de vanilie intr-un bol mediu.
Intr-un vas separat se prepara frisca amestecand smantana cu mixerul pana ce se ingroasa usor, se adauga zaharul, apoi se continua pana ce frisca este batoasa si nu curge atunci cand se inclina bolul.

Se adauga treptat frisca in bolul cu mixtura de vanilie si iaurt. Frisca se incorporeaza amestecand usor cu o spatula de jos in sus pentru a crea o crema pufoasa. Crema de vanilie se lasa putin la frigider inainte de prepararea parfait-ului.

Asamblarea parfait-ului:
Pentru asamblare mai aveti nevoie de 4 pahare sau borcane mici si de 16 biscuiti cu unt. Sau ii puteti inlocui cu piscoturi pisate bine, biscuiti digestivi sau cu un sortiment de musli crocant cu miere.
Puneti un prim strat de biscuit sfaramati in pahare (cate 2 biscuiti/ pahar sau un strat de 1cm grosime de cereale) si nivelati cu ajutorul unei linguri.

Pentru stratul cu crema de lamaie, puneti curd-ul de lamaie intr-o punga taiata la un colt si se distribuie in fiecare pahar cate un centimetru de curd de lamaie. Cu o lingurita curata se niveleaza usor, spre marginile paharului.

La fel se face cu crema de vanilie, se distribuie intr-un strat gros peste curd-ul de lamaie si se niveleaza cu o lingurita curata.
Se continua cu un alt strat de biscuit, crema de lamaie si apoi crema de vanilie.
Se serveste imediat (sau de la frigider) cu cateva fire de coaja de lamaie rase deasupra.

Photo via thecozyapron.com

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply