search

Peroni cucina & design workshop

posted on
March 19th, 2015
written by
Sanziana
category
JURNAL P.S., LEISURE
comments
2 comments
deschidere

Ce zi este astazi? Joi? Ei bine, fix in urma cu o saptamana si cam in jurul aceleiasi ore ma pregateam sa-mi fac aparitita la workshop-ul Peroni de cucina & design!

Intuiam sau, mai bine zis, speram ca va fi o experienta placuta, dar dupa-amiaza devenita seara cu pricina mi-a depasit cu mult asteptarile. Aveam oaresce emotii pentru ca urma sa intalnesc cateva dintre cititoarele blogului meu, mai exact, cele cinci castigatoare ale concursului de mood-board-uri. Desi sunt o persoana destul de sociabila ( cred eu), ma pierd si ma cam fastacesc la primele intalniri. Dar de data aceasta am avut noroc, mare noroc! Nelinistea s-a spulberat din clipa in care ne-am asezat la masa si am inceput sa vorbim…Povesti, rasete, cafele, multe subiecte in comun, incepand de la vestimentatie, creme, pasiuni si pana la teme mai profunde sau mai personale. Sunt aproape sigura ca in secunda in care am fost anuntate ca Mazi este pe cale sa inceapa workshop-ul, vorbeam cu patos despre ceva. Doar ca nu ma tin minte despre ce…

1
Si a inceput! Desi nu am participat activ la sesiunea de cooking ( rolul meu a fost de observator si degustator), am fost destul de atenta la sfaturile lui Mazi, caci sunt un mare fan al ei si al gatitului simplu si rapid. Toate combinatiile propuse de ea mi s-au parut delicioase ( vorbesc in cunostinta de cauza caci am gustat), dar de indragostit m-am indragostit de reteta de crostini cu ardei copt si ansoa. Se prea poate ca toata lumea participanta la workshop sa fi retinut acest aspect, caci am primit “donatii” considerabile de antipasto-ul meu preferat ( am zis corect, da?).

2

Dupa runda de degustare savurata din plin, a urmat partea de design a workshop-ului, sustinuta de Sandra Gatejanu, Director de Protocol al Casei Regale a Romaniei. Daca pana in acest moment al serii am mai vorbit sau am mai chicotit, acum am amutit. Brusc ma deranja muzica, de altfel in surdina, pentru ca imi dadea senzatia ca pierd chiar si un cuvant din prezentare. Am fost atenta ca la o ora de clasa, n-am zis nici pas, am fost fascinata de intreg ritualul de pregatire al unui dineu regal si am incercat sa retin cat mai multe. Puteti sa ma intrebati orice din cele povestite de Sandra pentru ca sunt aproape sigura ca stiu raspunsul. De exemplu, fiecare invitat la dineu va avea in fata sa patru pahare, unul de apa, unul de vin alb, unul de vin rosu si unul de vin dulce. Exista o singura farfurie care sta in permanenta pe masa si aceasta se va plasa la fix doua degete de marginea mesei. Fiecare invitat va avea propriile recipiente de sare si piper, iar distanta intre un musafir si celalat va fi de minim 65 cm si maxim 90. V-am povestit doar cateva dintre informatiile pe care le-am retinut…

Nu stiu exact cand voi face urmatoarea invitatie la masa, probabil de ziua mea, dar va asigur ca toti prietenii mei vor beneficia de know-how-ul dobandit la workshop-ul Peroni. Una peste alta, ca sa nu mai lungesc povestea in stilu-mi propriu, a fost o seara memorabila cu o atmosfera unica, o seara in care am ras mult, am invatat multe, am cunoscut si am revazut oameni frumosi! Nu cred sa fi plecat cineva de la workshop altfel decat cu zambetul pe buze…

Sonoro Conac

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

2comments

  • Aliexpress Pareri - February 27, 2016 at 6:57 pm - Reply

    Salut. Am ajuns pe pagina ta si am vazut ca e foarte
    bine pusa la punct si contine aspecte utile.
    Permite-mi sa propun si eu despre un magazin online cu lucruri foarte ieftine: Aliexpress Pareri.
    Cred ca stiai de el. Spor in continuare.

  • Leave a Reply