search

Salata de toamna

posted on
November 24th, 2012
written by
VERA
category
FOOD
comments
0 comments

Salata de dilatat pupilele& impresionat papilele. Un melanj bland de iute, dulceag si sarat in ton cu ultima sambata din noiembrie.

INGREDIENTE:

8 felii dovleac
1 smochina
1 ardei chili
2 cepe verzi
5 linguri otet balsamic
1 lingura zahar
branza de capra
ulei de masline

Feliile de dovleac se stropesc cu ceva ulei de masline si merg cuminti la cuptor pentru fragezire timp de 40 de minute. Odata copt, dovleacul se aseaza alaturi de smochina proaspata, despicata in sferturi.

Urmeaza sa presteze chili-ul tocat marunt, intr-o tigaie cu ulei de masline incins pe foc, alaturi de ceapa verde taiata in bucati de vreo doi-trei centimetri. Cand legumele incep sa sfaraie de caldura, se arunca peste dovleacul rumenit.

Totul se drege cu un dressing de otet cu zahar clocotit pana la ingrosare. Aromele vegetale se potenteaza cu o nota salina de final, branza de capra sfaramata si imprastiata peste salata.

Foto: gotujebolubi.blox.pl

 

 

Sonoro Conac

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply