search

Tarta cu flori de dovlecel, feta si rosii cherry

posted on
June 11th, 2015
written by
Raluca Ioana Cohn
category
FOOD, LEISURE
comments
1 comments

Aceasta tarta imi pare una dintre cele mai apetisante, poate si pentru ca sunt topita dupa florile de dovlecel. Restul amanuntelor le veti afla de la Raluca! 

” Pentru cei care ma cunosc sau au mai urmarit postarile mele, probabil este deja clar ca imi place sa mananc flori si sa gatesc cu flori. Nu de orice fel, ci doar cele comestibile.
Am facut uneori adevarate obsesii, excursii si cautari pana am gasit niste flori anume, pe care le voiam pentru o reteta pe care o aveam in gand.
Dar daca acele flori sunt in sezon si stim si o sursa ok, atunci totul poate deveni mai simplu si dupa inca putin efort, si foarte gustos.
Acum sunt clar in sezon dovleceii si ma bucur enorm ca cei care ii vand au inceput de cativa ani sa nu le mai rupa florile si se gasesc si ele in piata.
Chiar sunt foarte bune si foarte frumoase. Se pot praji, se pot face pane, se pot umple cu diverse si asa mai departe. De data asta, eu le-am folosit la o tarta sarata in combinatie cu branza, rosii, sparanghel si ceva verdeturi, iar daca va tenteaza sa o incercati, aveti nevoie de urmatoarele:

1 pachet aluat foietaj
200 g branza feta
5 flori de dovlecel
5 tije de sparanghel
aproximativ 20-25 rosii cherry de diverse culori
1 ou
2 rosii uscate la soare
2 catei de usturoi
o mana de busuioc proaspat
sare, piper
1 lingura ulei de masline

Aluatul este primul de care trebuie sa va ocupati, asta insemnand ca trebuie intins cu grija pe o tava de tarta, intepat de cateva ori cu furculita si ajustate marginile ca sa nu creasca prea mult in afara formei.
Se coace orb in cuptorul preincalzit la 190C cam 15-20 minute.

Intre timp se curata si se fierbe 2 minute sparanghelul, se curata florile de dovlecel (se indeparteaza tepii si pistilul), se amesteca branza feta cu usturoiul pisat, rosiile uscate taiate marunt, busuiocul tocat, oul batut, sarea si piperul.

Dupa cele 20 minute, scoatem aluatul din cuptor, turnam compozitia de branza si asezam deasupra florile de dovlecel, sparanghelul si rosiile (taiate sau intregi). Stropim totul cu putin ulei de masline si punem tarta inca vreo 15 minute la cuptor. Ideea e ca, atunci cand e gata tarta, rosiile s-au inmuiat vizibil fara sa se fi storcit sau ars la suprafata.
Mie imi plac in general tartele sarate reci. Nici cea de aici nu face exceptie. Chiar cred ca e mai buna rece. “

Text, reteta si foto: Raluca Ioana Cohn

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

1comments

  • Inchirieri autocare - June 14, 2015 at 5:03 pm - Reply

    Sparanhel intr-o tarta? O idee nastrusnica, dar tarta ta chiar pare savuroasa. Hmm, ii dau o sansa si o pun maine in alicare. Barta in ceea ce faci!

  • Leave a Reply