search

100 de obiecte de design romanesc

posted on
October 19th, 2018
written by
Sanziana
comments
0 comments

Nu am cum, refuz categoric sa ratez aceasta expozitie despre istoria design-ului romanesc de la 1918 incoace. Timp ar fi berechet… Incepe pe 24 octombrie si se incheie pe 4 noiembrie!

Pentru prima data in Romania, asociatia Nod Makerspace construieste un proiect pe cat de curajos, pe atat de util: 100 de obiecte de design romanesc este numele expozitiei si e-muzeului ce vor fi lansate in Bucuresti pe 24 octombrie, la MATER. Dupa luni de cercetare si arhivare, echipa multidisciplinara a pus cap la cap traseul ultimilor 100 de ani de design romanesc – un domeniu special, autentic, crescut intr-un context social si politic intens si uneori bizar.

Schiurile Reghin, pantofii Guban, palariile Dădârlat, covoarele Cisnadie, calculatoarele Cobra, automobilul Aurel Persu – primul automobil aerodinamic – sunt doar câteva dintre obiectele inedite si evocatoare de amintiri, care au marcat descoperiri tehnologice si etape importante ale istoriei romanesti din ultimul secol. Pasionatii de design vor descoperi exemplarele si povestile din arhiva digitala – o invitatie la explorare si o resursă pentru profesionisti.

”Expoziția își propune să creeze un mic scurtcircuit între vechi și nou, numai pentru a restabili apoi o legătură mai puternică între imaginarul colectiv și noile inițiative locale. Cu cât înțelegem mai multe despre cum s-a transformat designul și cum i-a fost modelată evoluția, cu atât avem un set mai mare de cunoștințe pentru a răspunde nevoilor actuale”, descrie Andra Giuglea, arhitect coordonator al echipei de cercetare.

Expoziția aduce o parte din obiectele prezente în arhiva digitală și va fi deschisă publicului între 24 octombrie și 4 noiembrie la MATER – biblioteca de materiale. Din noiembrie, colecția va călători în Europa, cu o primă oprire în Serbia, la Novi Sad.

”100 de obiecte de design românesc” nu este o colecție închisă – este doar un început. Proiectul își propunere să aducă la zi circuitul designului românesc și cursul firesc al creativității locale. Vino să explorezi și să contribui la prima arhivă de design românesc!

Adresa: MATER – Biblioteca de Materiale, Splaiul Unirii nr 160, parter
24 octombrie – 4 noiembrie
Program de vizitare: luni – duminică, între 10.00 – 19.00
Intrare liberă

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply