search

27 septembrie

posted on
October 2nd, 2012
written by
Sanziana
category
JURNAL P.S.
comments
2 comments

Zilele trecute, mai exact pe 27 septembrie, una dintre cele mai bune prietene ale mele a nascut un baietel. Ne cunoastem de 12 ani, am fost colege de facultate, iar vietile noastre au trecut in acest timp prin multe schimbari. Uneori parca nici nu-mi vine sa cred prin cat de multe…¬†

Dar de-abia in aceasta sambata am citit cu adevarat transformarea in ochii ei, i-am vazut sclipirea, am inteles ca ceea ce traieste acum nu se compara cu nimic si nici nu poate fi explicat in prea multe cuvinte. Poate doar prin clisee, dar le-am auzit cu totii de atatea ori incat fugim de ele mancand pamantul.

Am baut o cafea impreuna cu o zi inainte de a naste. Pentru mine nu se schimbase nimic, pentru ea urma sa se schimbe totul. Si, totusi, era calma, serena, povesteam amandoua cu lux de amanunte si efervescenta despre fiecare nimic. Nu ne concentram catusi de putin asupra faptului ca a doua zi urma sa devina mama. O dupa amiaza ca multe altele, o dupa amiaza insorita care avea toate sansele sa fie uitata.

Pentru mine dimineata urmatoare a inceput cu o cafea in bucatarie. Pentru ea, cu certitudinea ca, in cateva ore, va deveni mama. De-abia cand am ajuns la spital, m-au napadit emotiile si o gramada de intrebari stupide imi treceau prin cap inainte de a bate la usa camerei ei. “Cum stii de la o zi la alta ce trebuie sa faci, cine iti spune daca gresesti sau nu, te simti pregatita, realizezi ca cineva depinde complet de tine, ce simti?”

Am intrat usor fastacita si de-a dreptul stangace. “Ce faci, femeie?” m-a intrebat ea. “Eu ce fac? Tu ce faci? Povesteste-mi tot”. Si cu aceeasi naturalete cu care ne savuraseram deunazi cafeaua, mi-a povestit prin ce trecuse. Ea ¬†statea intinsa in pat, eu pe margine. Eram tot noi doua, aceleasi din dupa-amiaza insorita, dar nimic nu mai parea la fel. Si, asa cum obisnuiesc sa fac de multe ori, am incercat sa ma pun in locul ei. Eu cum as fi reactionat, ce as fi zis, as fi plans, as fi ras, as fi tipat? Am ascultat si am inteles. Am inteles ca nu pot intelege…

Pe 27 septembrie, la 12:05, eu scriam ceva, nu mai stiu ce, pe blog iar Marc intra in viata ei. Definitiv, complet, aproape magic!

 

Foto: students.ou.edu

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

2comments

  • CarmenP - October 18, 2012 at 10:46 am - Reply

    Nu stiu ce-ai fi facut tu, dar eu sint deja cu ochii in lacrimi dupa ce am citit rindurile tale (nu stiu cum de nu le-am vazut mai devreme). Mi-am adus aminte de prima mea intilnire cu sora mea dupa ce am nascut, nu-mi dadeam seama cum era pentru ea, dar pentru mine se schimbase totul. Exact gindurile astea imi treceau prin cap, “pentru ea totul e la fel, iar eu sint cu totul alt om decit ieri”. Ai pus foarte frumos in cuvinte ce-ai simtit, ar fi minunat daca ar scrie acum si prietena ta ce simtea de fapt cind te-a intrebat “ce faci, femeie?” :)
    Felicitari pentru scrierile tale!

  • panselutza - October 24, 2012 at 4:28 pm - Reply

    just perfect…U..

  • Leave a Reply