search

A black and white studio in Bucharest

posted on
March 10th, 2017
written by
Sanziana
category
DECO, ZI DE VIZITA
comments
2 comments

Zilele trecute ma plimbam cu privirea prin Gothenburg, astazi am revenit in Bucuresti, dar nu zabovesc mult, stau un pic doar pentru a va prezenta un elegant studio din capitala. 

Stiti ca se mai intampla uneori sa nu-mi savurez cafeaua in spatiul pe care vi-l prezint, dar sa-mi placa atat de mult ce vad in fotografii, incat sa decid ca vreau sa povestesc despre acel proiect si, implicit, sa beau espresso-ul in fata calculatorului.

Cafeaua se afla pe birou, eu m-am asezat comod in scaun, urmeaza povestea:

“Studioul are aproximativ 40 de mp si este situat in zona centrala, intr-un bloc aflat in apropierea parcului Cismigiu. In momentul in care am intrat in spatiu nu se facusera modificari sau imbunatatiri de nici un fel de la data darii lui in folosinta, undeva la jumatatea anilor 60. Spatiul insa era extrem de ofertant pentru o persoana tanara, dinamica fara nevoi excesive de confort.

Modificarile semnificative au fost desfacerea balconului si introducerea lui in spatiul locuibil. Asa a aparut un mic spatiu de conversatie si o zona de lucru si in acelasi timp s-a marit si suprafata vitrata. Tot spatiul este orientat sud si dintr-o data feresterle mari ale balconului aduc o lumina placuta pe tot timpul zilei. Vederea e placuta, studioul fiind situat la ultimul nivel, catre o curte interioara linistita si aproape mereu verde. Una din fostele ferestre a capatat o biblioteca deschisa pe ambele parti care filtreaza lumina in zona de dormit si delimiteaza in mod placut spatiul.

Finisajele sunt in tonuri de alb, cu mici accente de stejar si punctate din loc in loc de cateva pete negre. Cromatica s-a dorit retinuta, mobilierul minimal de inspiratie nordica . Tot mobilierul a fost desenat si executat impreuna cu partenerii de la Mobilaunicat.ro si este facut sa acopre nevoile minimale pe care le presupune un asemenea spatiu. Zona de intrare si bucataria au o pardosela in carouri discrete cu alb, negru si maro care aduce aminte de apartamentele bucurestiului interbelic. Corpurile de iluminat reprezinta accente, sunt negere in totalitate si punctaza diferite zone.

Proprietarul are o pasiune pentru film si muzica (lucreaza in industria creativa) asa incat peretii sunt decorati cu portrete in alb si negru ale catorva personaje iconice (Tilda Swinton, David Bowie, Grace Jones sau Patti Smith). Mobilerul are o tusa de design (multumim Domicilo) cu o pata discreta de culoare reprezentata de fotoliul cu patch colorat.

Au aparut si cateva accente ironice, capul de rinocer colorat de pe perete si cartoon-urile pop art cu Secret Life of Super Heroes. In rest multe carti si cam atat…
Intre timp a aparut o pisica, salvata din cartier, are aproape 4 luni si pentru ca e alba cu pete negre se pierde lenes si discret in peisaj…si da, da multa viata spatiului.” (Alex Calin, arhitect)

V-a priit plimbarea?
01

02

03

04

04a

05

06

07

08

09

010

011

012

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

2comments

  • ioana - March 10, 2017 at 4:08 pm - Reply

    Scaunele de unde sunt?

  • Anda - March 12, 2017 at 3:38 pm - Reply

    Apreciez mult atenția la detalii și finisajele. De mare inspirație mi se pare plinta neagră! 👏🏻👏🏻👏🏻

  • Leave a Reply