search

A Stunning Apartment by Annterior Studio

posted on
December 11th, 2020
written by
Sanziana
category
DECO, ZI DE VIZITA
comments
4 comments

In febra pregatirilor de Craciun, printre brazi, cadouri si cozonaci, ce-ar fi daca ne-am tolani un pic pe un fotoliu cu un pahar de vin alaturi si ne-am bucura privirea cu un apartament decorat de Annterior Studio

Starea de bine este garantata (cu sau fara paharul de vin alaturi)… Ziua mea s-a imbunatatit considerabil de cand ma tot uit la aceasta amenajare semnata de Anna & Maria si imortalizata fara cusur de acelasi Catalin Georgescu.

Despre apartament povestesc fetele tare frumos in randurile de mai jos, eu as mai adauga doar cateva dintre colturile sau piesele mele preferate: patul din lemn cu tablia scupltata este piesa pe care as “rapi-o” la plecare, masa de dining asemenea,  cat si oglinda triptic din baie. De placut imi place tot, asta sper ca s-a inteles pana in acest punct al povestii, dar fiecare coltisor care include un corp de iluminat si un tablou, ma emotioneaza profund. Imi mai plac din cale-afara culorile peretilor, bancheta din dormitor si m-am topit la vederea  zonei de dining.

“Daca există un buric al târgului Bucureștilor, cu siguranță acest apartament e plasat acolo. Undeva la etajul 7 al unui bloc interbelic (a cărei funcțiune inițială a fost aceea de hotel), de la ferestrele generoase ale unui apartament circular ți se întinde dinainte tot Kilometrul 0: cupolele cenușii ale Universității București, rondul, Intercontinentalul, noua siluetă a Teatrului Național și clădirea cochetă a Palatului Șuțu.

Dacă la capitolul view obținea maximum de puncte, nici în alte privințe nu stătea prea rău: 90 de mp, tavane înalte, complet circular, o terasă mare dar complet închisă (cu aceeași vedere fabuloasă). Proprietari tineri și deschiși, brief apetisant, buget confortabil. Dream job. Foarte încântate, ne-am apucat de treabă. Ne-am imaginat un loc proaspăt și sofisticat, confortabil și cu poveste, care să interpreteze într-o cheie minimalist-contemporană adagiul baudelairian “luxe, calme et volupté”.

Ca în orice proiect ce implică un spațiu cu istorie, prima noastra grijă este recuperarea ei. Pentru că nimic nu se compară, în atmosfera finală, cu parfumul, șarmul și onestitatea pe care le imprimă povestea unui loc. Grafismul mozaicului de la intrare a fost punctul de plecare pentru diagonalele ocru-negru din hol. Am restaurat parchetul de stejar care, sub stratul de oboseală și neglijență, s-a dovedit a fi impecabil în tot apartamentul și toate ușile solide și mari de lemn, inclusiv cea de intrare în casă.

Spre marea noastră satisfacție, o liniuță importantă din brief a fost unul din materialele preferate și adorate: marmura. Am folosit-o din abundență în baia principală într-o variantă albă cu venatură fină gri și ca blat de lucru și backsplash pline de dramatism în bucătărie. Și pentru că din lastrele mari folosite pentru baie și bucătărie ne-au rămas câteva fâșii, am exagerat un pic astfel încât am ajuns la cea mai frumoasă plintă din lume.

Pe un schelet sănătos alcătuit din materiale oneste – lemn masiv, marmură, beton și metal – e o plăcere să adaugi partea de software. Piesele vintage arată surprinzător de contemporan și atemporal: patul Belle Epoque absolut spectaculos din dormitorul matrimonial, accentele elegant-moderniste, vitrina Art Deco restaurată minunat, patul glamoros de alamă de o persoană jumate din dormitorul mic (fosta bucătărie a apartamentului) etc. Ne-a încântat să creăm piese speciale pentru acest proiect, de la masa invizibilă cu picioare crom-oglindă din living la lustrele-glob din dormitor la ușa de metal a băii mici, cu sprijinul mereu de nădejde din partea atelierului lui Cristian Petrescu.

Una peste alta, a fost una din puținele bucurii din acest an complicat”

Fotografii de Catalin Georgescu

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

4comments

  • Oana - December 15, 2020 at 12:10 am - Reply

    Ce frumos!!! Imi era dor de vizitele tale! De unde este patul??

  • Crina - August 1, 2021 at 11:47 am - Reply

    Buna ! De unde sunt corpurile de iluminat? Multumesc

  • Leave a Reply