search

A stunning apartment in Bucharest

posted on
October 19th, 2018
written by
Sanziana
category
DECO, ZI DE VIZITA
comments
3 comments

De cand sunt parinte am inteles importanta frazelor pozitive, dar iata ca nu ma pot abtine la infinit si incep acest articol spunandu-va ca… nu am cuvinte suficiente pentru a descrie cat de mult imi place aceasta amenajare! 

Apartamentul care mie mi-a facut ziua mai senina se afla intr-o cladire construita in anii ’30. Una dintre primele misiuni ale talentatului arhitect Bogdan Ciocodeica a fost aceea de a pastra si reconditiona cat mai multe dintre elementele originale ale casei si apoi de a reorganiza functionalitatea spatiului fara a pierde din vedere, insa, valorile intrinsece.

E drept ca am inceput acest articol prin a va spune ca nu am cuvinte suficiente care sa descrie cat de mult m-au incantat imaginile acestei case, dar ma voi stradui sa enumar macar cateva dintre colturile, piesele sau ideile mele favorite: fronturile din alama ale mobilei de bucatarie, dar mai ales ideea de a le scoate in evidenta prin contrastul cu albul imaculat, canapeaua galbena Up-Lift de la Prostoria (pe care stiu sigur ca o gasiti la Intro), baia alb-negru, lustra Gubi (tot la Intro o gasiti) din dormitor si, nu in ultimul rand, aerul cool pe care il emana intreg spatiul prin fiecare por…

“Din punct de vedere arhitectural, aerul contemporan este dat de reinterpretarea valorilor si a materialelor originale. Ferestrele, usile si caloriferele vechi dar reconditionate se afla in simbioza cu noua podea din lemn masiv, dar si cu vibranta combinatie dintre faianta veche si cea originala, cu finisajele de alama si oglinda sau cu piesele de design alese. “(Bogdan Ciocodeica)

Photos: Kinga Tomos

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

3comments

 • Nico - October 22, 2018 at 4:01 pm - Reply

  Blocul e pe Barbu Iscovescu? :)

 • Anca - August 5, 2019 at 1:56 pm - Reply

  – lucrul favorit: candelabrul din living
  – locul favorit: dormitorul

  – oglinizi – spatiu marit si adancime
  – negru / alb – persoane calculate, decise
  – detalii de savana / salbaticie / barbatie

  imi place!

 • Leave a Reply