search

Acasa la Gabriela si Costin

posted on
July 6th, 2018
written by
Sanziana
category
DECO, ZI DE VIZITA
comments
3 comments

Fiecare cu pasiunile sale in viata… Eu de cand am descoperit ca una dintre marile mele bucurii este sa merg in vizite, ma simt mult, mult mai bine!

Si acum imaginati-va cum e sa ai o astfel de pasiune si sa o cam neglijezi in ultima perioada… In fine, ce vreau sa va spun este ca m-am entuziasmat, de-a lungul acestor ani, in aproape fiecare Zi de Vizita, dar de data aceasta am cam sarit in sus de bucurie, caci prea mult timp se scursese de la ultima cafea in tihna!

Asadar, bine ati venit acasa la Gabriela si Costin! Ce-i drept, nu am avut placerea de a-i cunoaste pe proprietarii acestui superb spatiu (o mare parte din an ei locuiesc in Japonia), dar am baut mai mult de trei cafele in bucataria lor perfecta alaturi de Eliza Yokina, arhitecta care, cu a sa bagheta magica, a facut minuni aici.

Inainte de a o lasa pe Eliza sa va povesteasca cate ceva despre amenajarea casei, as vrea sa va spun, asa cum cred ca v-am obisnuit, ce mi-a placut mie mai mult si mai mult in casa Gabrielei si a lui Costin. M-am indragostit de bucatarie (stiti ca am o slabiciune pentru aceasta incapere), de dulapul secret de la subsol, de lustrele din toata casa, baile mi-au picat cu tronc, diningul si living-ul in mod special. Nu mai mentionez scara interioara, aplicele sau camera secreta, caci m-am gandit sa va las si voua cate ceva…

Acum a venit randul Elizei:

“Vila se află în zona centrală, într-un țesut dens, cu loturi mici, în zona Dorobanți, construit în perioada interbelică, cu vile cu un etaj și elemente arhitecturale specifice perioadei.
Imobilul se desfășoară pe patru niveluri. La demisol se află spații de hobby și living de iarnă, cu o zonă de cramă, precum și spații tehnice și spălătorie. La parter este zona de zi și bucătărie cu ieșire pe terasa din spate. La etajul 1 zona matrimonială și de oaspeți, iar la mansardă dormitoarele copiilor și o terasă.
Specific casei, dincolo de arhitectura ei elegantă, este existența unui dulap secret, existent presupun încă de la construirea casei. Am adăugat și două luminatoare verticale la ultimul nivel pe locul fostelor coșuri de fum. Lucrarea a presupus modernizarea și reamenajarea completă a imobilului prin refacerea finisajelor și a instalațiilor, precum și transformarea podului în mansardă. O parte din finisajele existente au fost păstrate, precum mozaicul turnat pe scări și demisol, parchetul de la etaj, tencuieli ale plafoanelor. Au fost menținute și restaurate tâmplăriile interioare și exterioare – parțial, inclusiv cadrele și rulourile ferestrelor, ușa de la intrare, balustrade și părți metalice, cada matrimoniala. Învelitoarea casei a fost reconfigurată și schimbată. Finisajele noi au fost realizate în conformitate cu finisajele caracteristice perioadei: soclu și gard din mozaic, mozaic spălat în curte, tencuieli pe bază de var, gresii de dimensiuni mici etc. Elemente metalice noi au fost folosite în relație cu aspectul interior – tâmplarie din cornier, atât la demisol, cât și la balconul existent închis, panou scară, mâini curente.
Amenajarea interioară și exterioară a ținut cont de arhitectura existentă a imobilului, precum și de elementele valoroase arhitecturii. Materialele folosite ca finisaje sunt naturale – piatră, parchet din lemn, gresii de dimensiuni mici caracteristice perioadei interbelice, mozaicuri, metal, gleturi și tencuieli. Mobilierul și amenajarea interioară fac trimitere la interioarele interbelice reflectând totodată și stilul de viață contemporan al beneficiarilor. O mare parte din corpurile de iluminat sunt antice. În casă există și un perete tapițat ce aduce omagiu primului proprietar al casei – tapițerul casei regale.

Alte info:
Lămpi vintage – Circa 1703-3071
Lămpi – demco lighting, Ubikubi
Gresie, faianța – Cesi- prin Tempini Romania
Mobilier – Boconcept, SDH, Rovere, Design and After
Covoare – dare to Rug, MTR
Draperii, storuri – Sasha Interior
Părți metalice – Vlad Group
Mobilier bucătărie: Scavollini
Echipa: Arh.Irina Iacob, arh. Cosmin Anghelache, Eliza Yokina


Fotografii de Catalin Georgescu

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

3comments

  • Alexandru - July 8, 2018 at 6:58 pm - Reply

    Foarte frumoasa casa (desi se vede indeed ca nu e locuita – sau poate foarte rar). Lampile cred ca sunt de la Circa 1703 – 3071 (nu de la Circa punct :)

  • Infiintare firme - August 2, 2018 at 9:33 am - Reply

    Ce pacat ca o astfel de casa nu este locuita. As dori sa am un astfel de “paradis” dar … nu am “timp” :)

  • Diana - August 18, 2018 at 2:28 pm - Reply

    Superba amenajarea si casa!! Spune-mi, te rog, de unde sunt jaluzelele?

  • Leave a Reply