search

Aici Radio Vacanta!

posted on
June 28th, 2012
written by
Sanziana
category
CLOSE-UP
comments
3 comments

Vazand aceasta fotografie m-a cuprins nostalgia. 

Recunosc ca mi-e dor de sticlele de lapte si de sana din copilarie, care se leaga cumva in mintea mea cu ” Ici Radio Vacance! This is Radio Holiday ! Gavarit Radio Stantzia! Hier spricht der FerienPunkt! Aici Radio Vacanta!” pe fundal si cu bunica mea  preparand omleta cu cascaval ras. Inchid ochii  si beau laptele din sticla.

Foto: 79ideas.org

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

3comments

 • octavian - June 28, 2012 at 8:25 am - Reply

  (off/on-topic)

  Laptele din sticlă merge mână în mână cu iaurtul din borcan. :-D

  La M.I. au un iaurt, brand propriu, bio, care vine în borcănaşe de sticlă mici şi drăguţe, exact cum era iaurtul din copilărie. Iniţial am cumpărat pentru nostalgia borcanului, ulterior am devenit consumator fidel de iaurt din acesta pentru că are exact acel gust pe care mi-l aminteam, mai acru, mai aspru decât superprocesatul iaurt cu care ne-am obişnuit în ultimele două decenii.

  Când a observat că sunt dependent de acest iaurt şi şi-a dat seama şi de ce – gustul – prietenul meu mi-a deschis ochii şi m-a întrebat dacă nu vreau totuşi să fac iaurt singur în casă? Am fost reticent pentru că singura mea încercare de a face iaurt cu kiwi în casă a însemnat vase de spălat cât după o săptămână de evitat chiuveta şi nici rezultatul nu a fost excelent. Dar am descoperit între timp maşina de făcut iaurt – poate e un obiect clasic în unele bucătării, în a mea nu a fost niciodată, e practic o cuvă închisă ermetic şi alimentată electric pentru a menţine temperatura, cu patru căuşe pentru patru borcane din dotare, în care pui laptele şi maiaua de iaurt (adică o linguriţă de iaurt comercial), pac îi dai drumul, o laşi cca. 6 ore (eu fac asta seara să am iaurt proaspăt dimineaţa) şi aşa am iaurt cu gustul din copilărie, proaspăt, dimineaţa. Maşinăria asta se găseşte pe site-urile de ocazii şi costă cam 20 eur.

  XO

 • Sanziana - June 28, 2012 at 9:17 am - Reply

  Serios? Exista asta ceva? Si tu iti faci singur iaurtul? Oare exista si reteta pentru sana? Mi se pare sublim, sublim.

 • octavian - June 28, 2012 at 4:01 pm - Reply

  Nuuu… pentru sana n-am gasit, dar daca gasesc esti prima care afla :-D

 • Leave a Reply