search

Avon Inspiration Challenge

posted on
November 4th, 2016
written by
Sanziana
comments
0 comments

A venit acel moment (ocazie cu care imi dau seama ca a mai trecut un an) in care va anunt ca foarte curand va avea loc cea de-a patra editie a Avon Inspiration Challenge

Foarte curand, in termeni concreti, inseamna ca vernisajul se va desfasura pe data de 9 noiembrie, iar locul in care se va intampla magia este galeria de arta contemporana AnnArt.

Anul acesta, cinci echipe formate din cate doi artisti au acceptat provocarea de a crea obiecte inspirate de cinci colectii de parfumuri AVON. Conceptul creativ al acestei editii a pornit de la AVON LIFE, cea mai asteptata colectie de parfumuri a anului, creata special de catre Kenzo Takada pentru AVON. Cele doua arome AVON LIFE au fost construite in jurul promisiunii de a trai viata din plin si vorbesc despre frumusete, optimism si intensitatea cu care trebuie sa traiesti fiecare clipa.
De aceea, aceasta editie Inspiration Challenge se va afla sub semnul LIFE is NOW, se va concentra pe spectacolul drumului creativ parcurs de catre artist de la idee la obiect si va avea in prim plan cinci colectii de parfumuri de la AVON – LIFE, Today Tomorrow Always, LUCK, Alpha, Christian Lacroix, atat in variantele For Her, cat si in cele For Him.

Parfumurile vor fi sursa de inspiratie pentru cinci echipe formate din cate doi artisti: Loreta Isac si Catalin Lartist (ilustratie), Alina Rizescu si Bogdan Stefanescu – RIZI (design de obiect), Ioana Streza si Alex Burlacu – Contemporia (bijuterie), Maria Decu Si Mihai Dumitrache (design de obiect), Andreea Lazarescu si Tiberiu Dancila – Ceramic Sparrow (design ceramic).

Obiectele si procesul de creatie din spatele acestora vor fi dezvaluite in premiera la vernisajul din data de 9 noiembrie.

Am si o misiune cu totul si cu totul speciala, aceea de a reprezenta doua dintre echipele de artisti: Ioana Streza si Alex Burlacu – Contemporia (bijuterie) si Andreea Lazarescu si Tiberiu Dancila – Ceramic Sparrow (design ceramic). Nu stiu inca ce obiecte vor crea, dar am incercat sa aflu doua lucruri:
ce i-a atras in mod special la aceasta provocare de a crea un obiect inspirat dintr-un parfum si
care sunt caracteristicile parfumului care i-au inspirat in realizarea obiectului?

Si tare frumos mi-au povestit:
Ceramic Sparrow
eael
” Aceasta provocare a fost ceva nou pentru noi pentru ca nu am mai folosit pana acum ca inspiratie un parfum. Am avut multe surse de inspiratie de-a lungul timpului pentru colectiile noastre de obiecte, dar faptul ca am putut folosi ca reper pentru decorul obiectelor notele florale si condimentate ale parfumurilor din colectia Lacroix a fost o experienta inedita pentru echipa Ceramic Sparrow.
christian-lacroix
“Parfumurile din colectia Lacroix au note pregnante de flori si fructe, iar acestea te duc cu gandul la gradini inmiresmate asemanatoare celor din Orient cu fast si celebrare a placerilor.”

Contemporaria
ioana-streza-alex-burlacu_contemporia
“In postura de creatori de bijuterie, simturile carora ne adresam noi cu precadere sunt vazul si uneori simtul tactil, in timp ce parfumul este un accesoriu subtil, efemer si imaterial ce poate inspira emotii foarte diferite de la o persoana la alta. Cu alte cuvinte, prin acest proiect, ne desfasuram intr-o zona mai abstracta decat cea cu care suntem obisnuiti iar provocarea vine tocmai de aici: sa transpunem ceva imaterial in concret – intr-o bijuterie.”
avon-luck
“Parfumurile “Luck” sunt sofisticate, combina un pic de clasic cu un pic de contemporan iar pe noi, incercand sa le personificam, ne-au dus cu gandul la un cuplu tanar, activ si spontan. Am adaugat apoi o ambianta urbana vesela dar eleganta, noaptea, la un cocktail pe acoperisul unei cladiri, cu muzica jazz pe fundal si ne-am intrebat ce fel de bijuterii ar purta o ea si un el care stiu sa se bucure de un astfel de moment cu dezinvoltură si stil?”

Eu sunt din cale-afara de curioasa sa aflu, sa vad, sa admir creatiile lor pe data de 9 noiembrie!

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply