search

Beautiful apartment by Annterior Studio

posted on
October 2nd, 2020
written by
Sanziana
category
DECO, ZI DE VIZITA
comments
0 comments

Nu stiu ce planuri aveati pentru aceasta seara de vineri, dar in cazul in care intentia era sa leneviti pe canapea cu un pahar de vin alaturi (la asta visez eu, de fapt), stiu exact cu ce sa va acompaniez… 

Cu o alta incantatoare amenajare semnata de Annterior Studio (Anna Chițan & Maria Farcaș). Nu cred ca exista vreun proiect Annterior care sa nu ma fi captivat 100% si care sa nu ma faca sa studiez fiecare fotografie in parte de nenumarate ori. Atentia la detalii, culorile, piesele unicat, povestea coerenta, dar mai ales personalitatea atat de distincta a amenajarilor realizate de Anna si Maria, ma fac sa imi doresc de fiecare data sa vi le prezint si sa le admiram impreuna.

Avem si povestea amenajarii, bineinteles! Cu multe detalii utile, asa ca v-as recomanda sa luati si un carnetel si un pix, pe langa paharul de vin:

“La începutul lui decembrie 2019, am făcut exercițiul de a amenaja un apartament de trei camere destinat închirierii pe termen lung din perspectiva ideală a proprietarului care are timp pentru research și implementare și musai un simț rezonabil al designului.

Ce vrem să spunem adică? Există un truism vehiculat în comunitățile de designeri și arhitecți potrivit căruia împletirea celor trei variabile: design frumos + ieftin + rapid este practic imposibilă. Subscriem concluziei, cu amendamentul că în teorie cineva cu fler estetic și o bază de date enormă de surse și resurse ar cuceri improbabila treime, doar că, de obicei acest cineva este un designer/arhitect iar designerul trebuie plătit ca să aplice formula magică ce bifează toate variabilele. But then again, remunerația pentru designer afectează variabila “ieftin”. Iată-ne așadar înapoi din punctul din care am plecat, mai ales că, atunci când “ieftin” e important, pare contraintuitiv să plătești costul corect și ridicat al unui serviciu care deține secretul formulei echilibrate.

Prin urmare, cu carte-blanche pentru amenajare de la proprietarii-prieteni (condiție sine qua non în acceptărea provocării), ne-am propus să folosim proiectul ca să dezvăluim SECRETUL pentru cei care își doresc o casă frumoasă (mai ales în vremuri ca acestea în care ești consemnat la domiciliu) dar nu își permit să plătească serviciile unui designer. Acum că v-am captat atenția, SECRETUL înseamnă de fapt câteva soluții rezonabile financiar dar în care frumusețea și calitatea atârnă greu, câteva exemple de mobilier și decorațiuni din magazinele mass-market pe care noi mizăm când e nevoie de calitate/design/preț prietenos și nu în ultimul rând, popularizarea curentului vintage în designul de interior de la noi.

Pentru o imagine corectă, menționăm că am amenajat și utilat doar două din cele trei camere (în al doilea dormitor am montat corpuri de iluminat, am zugrăvit și am înlocuit plinta), două băi, bucătaria și două holuri.
În calculul final am inclus și costul aferent problemelor neprevăzute în ale căror detalii nu intrăm aici. Chiar dacă sub forme diferite, ele apar, fatidic și exasperant, în absolut orice proiect și trebuie bugetate. Nu au fost schimbate pardoseala, tâmplăria, obiectele sanitare, instalația electrică sau termică. Am făcut ușoare modificări la instalația electrică pentru ca iluminatul și sursele electrice să deservească armonios zonele care aveau nevoie de lumină/curent electric și am înlocuit caloriferul din living. In băi am folosit materiale ce au putut fi aplicate peste plăcile ceramice existente, deci nu am avut demolare și debarasare moloz. Nu am modificat în nici un fel configurația apartamentului (dărâmat sau adăugat ziduri).

Ce am făcut?
Pe partea de construcții, am zugrăvit toți pereții (folosind culori diferite pentru tavan ca să mascăm grinzile multiple și urâte care fragmentau vizual spațiul), am înlocuit plinta, am vopsit ușa de la intrare cu o vopsea specială, am vopsit faianța dintr-o baie cu vopsea pentru suprafețe ceramice și spații umede, am placat a doua baie cu lambriuri de lemn pe care le-am vopsit cu aceeași vopsea, am modificat ușor poziția surselor electrice, am înlocuit caloriferul din living și am modificat instalația de alimentare cu apă în bucătărie pentru a putea monta pe ambii pereți mobilier de bucătărie, am placat pereții bucătăriei cu faianță.

Pentru amenajare și styling am recurs la următorii furnizori:

– IKEA (bucătărie, canapea, comodă living, etajeră living, corpuri iluminat, oglindă baie, covoare iută, mobilier baie, lampadar dormitor, aplice hol, dressing, oglinda din baia cărămizie)
– IDEALL (electrocasnice)
– HORNBACH (faianță bucătărie, butoni bucătărie și dressing hol, panoul din sticla pentru cadă)
– LEROY MERLIN (covoare lână)
– DEDEMAN (suport de săpun și hârtie igienică și poliță, toate din ceramică)
– HEARTWOOD (lustre living și bucătărie, plafoniere băi, dressing, aplice living și dormitor, masa de cafea din living, masa și scaune bucătărie, bancheta bisericească din hol, oglindă baie albastră, măsuță piedestal din onix baie cărămizie, noptiere și fotoliu dormitor, vitrina din bucătărie, fotolii living, decorațiuni)
– THE HOME (tăblia patului din dormitor)
– SUPRAINFINIT GALLERY (cea mai mare parte a lucrărilor de artă, împrumutate pentru styling și care nu sunt incluse în buget)
– ARHAIC (tablou ceramic)
– CHILIPIRUL ZILEI (covorul rotund de iută din bucătărie)
– OLX (caloriferul vertical din living)
– dulapul din hol a fost realizat la comandă, cu uși din MDF vopsit în aceeași nuanță ca pereții
– draperii living, dormitor, dressing – la comandă
– ATELIER CRISTIAN PETRESCU (masca superbă din metal a caloriferului vertical scund de sub ușile-ferestre de la living)
Last but not least, bugetul final s-a ridicat la 17000 EUR (manopera inclusa).
DESIGN & STYLING: ANNTERIOR | Anna Chițan & Maria Farcaș
PHOTO: ALEXANDRU ROSIEANU

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply