search

Beautiful Ceramics by Cosmiq

posted on
July 27th, 2020
written by
Sanziana
comments
0 comments

Daca erati in cautarea dozei zilnice de frumos, am eu gramajul perfect, tot ce trebuie sa faceti este sa deschideti larg ochii…

Este vorba de cel mai recent proiect semnat Cosmiq, o colectie de ceramica sculpturala inspirata din natura. Fiecare vas este unicat si este realizat de Cosmin (Cosmiq) in atelierul sau din Bruxelles. Mie mi-au cam taiat rasuflarea si m-am gandit ca s-ar putea sa aiba acelasi efect si asupra voastra.
“Am descoperit ceramica din Transilvania si mi-am dat seama ca ma atrage foarte mult. Dupa un proces de documentare si munca intensa, am realizat o colectie de ceramica sculpturala inspirata din natura.”

Desi articolul meu este despre vasele de ceramica, Cosmin mai face multe alte lucruri minunate, printre care si o colectie de covoare realizata in colaborare cu o echipa minunata de tesatoare. Eu nu prea imi pot lua ochii de la ele, mi le imaginez in sufrageria mea si zambesc…

“Acum cativa ani am redescoperit farmecul satului romanesc si bogatia mestesugurilor sale. Am inceput sa petrec mai mult timp la sat, sa caut, sa ma documentez, sa vorbesc cu oameni, sa citesc si sa vad muzee care vorbesc despre asta. Am fost in diverse parti ale Romaniei, din Maramures in Oltenia, din Banat in Bucovina.

Asa am cunoscut o echipa de tesatoare, a caror tehnica este inclusa in lista Unesco a Patrimoniului cultural imaterial. Astfel am transpus estetica mea intr-o colectie de covoare realizata in colaborare cu acest atelier.”

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply