search

Boiler Coffee Shop

posted on
December 16th, 2016
written by
Sanziana
category
PLACES
comments
0 comments

Ma straduiesc de nici nu mai stiu cate saptamani (ca sa nu zic luni) sa ajung la Boiler Coffee Shop si de-abia astazi am izbandit sa-mi beau cafeaua aici! 

Ati ajuns inaintea mea, nu? Presimt… In cazul in care mai sunteti totusi cativa care nu ati trecut pragul acestui coffee shop, eu zic sa o faceti! De ce? Pentru ca, desi este un spatiu mic, iti este mai mare dragul sa astepti si sa privesti cum ti se prepara cafeaua, pentru ca atmosfera este una relaxata, iar design-ul minimalist te cucereste si te face sa te uiti cu atentie si placere la fiecare detaliu. Si, bineinteles, pentru ca veti bea o cafea buna… Foarte buna!

“Boiler Coffee Shop s-a nascut din pasiunea pentru cafea, pe care am cultivat-o ca job principal in ultimii 10 ani. Am vrut un loc al meu in care sa pot prepara cafeaua pentru oameni in fiecare dimineata. Cand am inceput sa caut spatiul aveam in minte viziunea unui coffee-shop mic, de 20 de metri patrati, in care focusul principal sa fie calitatea produsului oferit si placerea de a-l savura punand in miscare toate simturile. Un coffee-shop mic iti da sansa sa interactionezi cu oamenii pentru care prepari cafea si eu cred ca in puzzle-ul specialty coffee cea mai importanta piesă este relatia barista – iubitor de cafea.
Boiler e genul de loc care te ”obliga” (în sens pozitiv) sa intri in laboratorul de preparare al cafelei, vezi uneltele, povestesti cu barista, vezi cum se prepara, afli despre origini si toata povestea din spate.

Spatiul in care se afla Boiler a fost atelier de croitorie, apoi magazin de haine. In discutia cu arhitectii am avut ca punct de referinta coffee-shopurile japoneze, cu spatii extrem de curate si aerisite, cumva minimaliste. Alt punct de referinta a fost identitatea Boiler, o uniune duala de elemente (fire – steam – pouring / condensation – water – foam).
Dupa 4 luni de la deschidere Boiler are o comunitatea de iubitori de cafea, care vin si revin (unii de câteva ori pe zi, cei care locuiesc in zona) pentru cafea si povesti (ne-am împrietenit cu ei, clientii s-au imprietenit intre ei, copiii clientilor s-au împrietenit intre ei: intr-un loc asa mic vii pentru ca-ti plac si oamenii, nu numai produsele).
Când am ales numele si conceptul am tinut mult la legatura cu muzica, asa ca am inaugurat si seria ”Groovy Mornings”, dimineti de weekend in care iti poti savura cafeaua in timp ce asculti muzica pe viniluri, muzica mixata de DJi, bossa nova, easy jazz, groovy. L-am avut invitat pe Rammon Dj si pe echipa Nicecream, iar proiectul va continua in weekendurile urmatoare. Desi are doar 20 de metri patrati, Boiler Coffee Shop e un spatiu versatil cu care ne permitem sa experimentam. (Paul Ungureanu – Barista & Founder)

Proiectul Boiler a fost realizat de Attila KIM si Gabriel CHIS BULEA

“Un proiect de mici dimensiuni, dar cu un grad ridicat de complexitate. Spatiul capteaza esenta unei cafenele profesioniste si este un adevarat laborator cu focus pe prepararea si descoperirea celei mai bune cafele. Proiectul nostru si-a propus diluarea barierelor dintre client si barista, dar fara sa renunte la marcarea clara a intalnirii celor doua dimensiuni.
Arhitectura interioara reduce la nivelul unei machete volumetrice cerintele functionale ambelor registre, care nici la granita dintre cele doua, nu se supun fizic perfect. Pardoseala, tavanele, mobilierul din fiecare parte isi exprima propria identitate, care in ciuda diferentelor, se unesc si permit o trecere fluida in cadrul acestui dialog arhitectural continuu.” (Attila KIM si Gabriel CHIS BULEA)

Strada Daniel Constantin nr.25
Luni-vineri: 07:30-19:00
Sambata-Duminica: 09:00-20:30
01
01a
02
03
04
05
06
Photos by Andrei MARGULESCU

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply