search

Briose sarate. Trei sortimente.

posted on
January 27th, 2013
written by
VERA
category
FOOD
comments
2 comments

Scoatem ciocolata, zmeurica, sucroza si fructoza din briose si inlocuim dragalaseniile cu somon afumat, fire de ierburi, rosii uscate si felurite branzeturi… sarate. Pastram pufosenia si principiul ca aromele tari se pastreaza in briose mici. 

BRIOSE CU IERBURI

Foto: eatdrinkpretty.com
 Ingrediente:
175 g faina
3 lingurite praf de copt
3  oua
100 ml   ulei masline
100 ml   lapte
200 g branza Feta maruntita
100 g branza Gruyere
4 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt
10 frunze busuioc, tocate fin
piper
Pentru “glazura”:
150 g cream cheese
2-3 catei usturoi dati prin razatoarea fina
10 frunze busuioc  plus cateva frunze pentru decor

Se preincalzeste cuptorul si se pregateste tava de briose cu forme de hartie.
Se cerne faina intr-un bol mare si se adauga praful de copt. Branza Feta maruntita cu patrunjelul si busuiocul se presara peste ingredientele uscate. Se asezoneaza cu piper dupa gust.
Intr-un bol separat se amesteca ouale, uleiul si laptele si se adauga peste compozitia de faina cu branza si ierburi.  Se amesteca usor pana ce se incorporeaza toate ingredientele, dar nu va faceti griji daca raman cocoloase de branza.
Aluatul de briose se distribuie egal in formele de briose si se pune la cuptor pentru 25 minute sau pana ce o scobitoare infipta in mijlocul brioselor iese curata.
Cat timp se racesc briosele, se pregateste “glazura” pentru briosele cu ierburi. Se amesteca cream cheese cu 10 frunze de busuioc tocate marunt si cu usturoiul ras fin. Daca e nevoie, se asezoneaza cu sare.
Cu o seringa de ornat se decoreaza briosele cu un mot inalt de glazura in care se infige o frunza mica de busuioc.

BRIOSE CU SOMON

Foto: taste.com.au
Ingrediente:
275 g faina
2 lingurite praf copt
1 varf lingurita paprika
150 ml iaurt
125 ml lapte
6 linguri ulei
1 ou
100 g somon afumat taiat fin
1 lingura marar proaspat, tocat fin
Pentru “glazura”:
50 g somon afumat
150 g cream cheese
Coaja de la ½ lamaie, rasa fin
Cateva fire de marar

Se preincalzeste cuptorul si se pregateste tava de briose cu nformele de hartie.
Se cerne faina intr-un bol si se adauga paprika.
Uleiul, iaurtul, laptele si oul se amesteca bine apoi se incorporeaza cu faina. La final se adauga somonul si mararul si se amesteca.
Se distribuie compozitia de briose in formele de hartie si se pun la copt 20-25 minute dupa care se lasa la racit.
Pentru topping-ul de briose se amesteca cream cheese-ul cu 50g de somon afumat si coaja de lamaie (de folosit blender-ul pentru o glazura fina si o culoare omogena, de un rozaliu deschis). Se impopotoneaza briosele cu palarii inalte si valurite din glazura, dichisite cu cate un fir de marar si somon.

BRIOSE CU ROSII USCATE SI FULGI DE OVAZ

Foto: goodtoknow.co.uk

Ingrediente:
50 g fulgi ovaz
250 g faina
2 lingurite praf copt
100g branza Cheddar, rasa
75g rosii uscate, tocate
1 ou
50 g unt topit
225 ml lapte
Pentru “glazura”:
150g cream cheese
2 linguri rosii uscate tocate marunt
10 frunze busuioc, tocate marunt
Sare dupa gust

Se preincalzeste cuptorul si se pregateste din timp tava de briose in care se pun formele de hartie.
Se amesteca fulgii de ovaz cu faina, praful de copt si branza rasa. Rosiile uscate tocate nu foarte marunt se amesteca in mixtura de faina cu branza. Oul, untul topit si laptele se incorporeaza treptat si se amesteca pana ce se formeaza un aluat omogen.
Se umplu formele de briose cu mixture proaspat preparata si se gateste in jur de 20 de minute.
Briosele racite se impodobesc cu glazura de cream cheese batuta bine cu rosii uscate maruntite si cu busuioc proaspat zdrobit fin.

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

2comments

  • cornelia - January 29, 2013 at 10:43 am - Reply

    Arata de nu se poate! Pacat ca nu am voie sa servesc frumusetile astea!

  • Dulcissimo - May 12, 2013 at 7:06 am - Reply

    Le-am incercat si mi-au iesit minunat si au un gust fffffooooaarte bun !! Multumesc !! Le-am pus si pe fb meu ( bineinteles cu link )

  • Leave a Reply