search

Decoraktiva

posted on
April 12th, 2019
written by
Sanziana
category
PLACES
comments
0 comments

Buuun… A fost o saptamana ploioasa, e innorat, dar e totusi vineri si este una dintre acele zile in care am ceva frumos de povestit si aratat!

Astazi va invit sa facem cativa pasi in universul Decoraktiva, un univers special, unic, un spatiu care mi se pare ca o descrie perfect, cu punct si virgula, pe cea care i-a dat viata… pe Alina Alexe. Sper ca va mai aduceti aminte de vizita pe care i-am facut-o cu cativa ani in urma, vreo trei daca vreti sa ramanem intr-o sfera concreta.

Ei bine, Alina a deschis de curand Decoraktiva, o denumire care poate parea neobisnuita la prima vedere, dar care se pare ca a rezultat prin alaturarea a doua cuvinte perfect complementare: decor si activare.

“Pentru că mi-a parut incomplet orice termen gasisem in limbajul de specialitate pentru a exprima viziunea mea cu privire la design si dorinta pe care o traiesc de a starni lucruri, a pune sentimentele si spiritul oamenilor in miscare, am inventat un cuvant nou. Si istoria acestuia si a ideii din spatele sau merge in urma pana acum trei ani si ceva, cand am fost intrebata, in cadrul cursului de design interior pe care l-am absolvit, ce plus voi aduce eu ca decorator in sau prin lucrarile mele.

Atunci a fost momentul meu ”Evrika”, cel in care am realizat ca imi doresc si pot sa „activez” stari, nu sa urmez trenduri sau reguli prestabilite si care sunt deja foarte clare. Modul in care am ales sa fac acest lucru a fost prin design, iar elementul unic, de noutate pentru mine a constat in punerea intr-o lumina noua a obiectelor vechi.

Acest „traditional actual” sau ”traditional reinterpretat” pe care l-am adus in lucrarile mele a pornit din dorinta de a genera o reactie la nivel spiritual din partea celor care vizitează proiectele. Din acest motiv, am ales sa apelez la mestesugari si artisti care stiu sa reinterpreteze anumite elemente de decor vechi, cu o puternica incarcatura culturala si spirituala, stiu sa le personalizeze si sa le redea viata si energie.

Toate lucrarile pe care le veti regasi aici sunt realizate in spiritul DECORAKTIVA, cu grija si atentie pentru fiecare camin sau spatiu in parte, dar si pentru arta. Inspiratia si motivatia noastra isi are izvorul in pasiunea fata de artizanal si mai ales in bucuria de a imbina si experimenta elemente de design vechi si noi, din diverse sectoare: vechi, cool, minimalist, contrastant si multe altele.”

Eu sunt o admiratoare a Alinei inca de cand i-am vizitat casa, sper ca v-am convins si pe voi, daca nu acum trei ani, poate astazi!

Fotografii de Catalin Georgescu

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply