Un dejun colorat, lejer si aromat. Trei sortimente de pesto vegetal cu wasa facuta in casa (reteta simpla si rapida mai jos) sau cumparata. Merge si cu lipie, paine neagra sau grisine.
Pesto de spanac cu seminte de pin
Ingrediente:
60 g frunze de spanac (spalate si rupte bucati)
4 fire cimbru verde (din care folosim doar frunzele)
70g seminte pin (rumenite)
3 catei usturoi (curatati si zdrobiti)
50g parmezan
½ lingurita sare
100ml ulei masline
Se arunca toate ingredientele uscate in blender si se amesteca pana ce mixtura se uniformizeaza. Cu blenderul inca pornit, se adauga apoi uleiul de masline putin cate putin pentru a lega toate ingredientele intr-un pesto extrem de aromat.
Crema de lamaie cu seminte de floarea soarelui
Ingrediente:
130g seminte decojite de floarea soarelui (rumenite cu putina sare la cuptor)
1 lingura ulei masline
coaja de la 1 lamaie
60ml zeama de lamaie (zeama de la 2-3 lamai))
230ml apa
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita Tabasco
piper alb
optional menta si 1 fir de ceapa verde
Mai intai se macina semintele de floarea soarelui intr-un blender, in care se adauga apoi uleiul, zeama si coaja de lamaie. In tot acest timp blenderul trebuie lasat pornit. La final se adauga treptat apa, pana ce textura devine cremoasa. Se asezoneaza cu sare, Tabasco si piper negru. Daca vreti, puteti sa strecurati si putina menta si ceapa verde tocate.
Crema de lamaie cu seminte de floarea soarelui este blanda la gust, se poate servi alaturi de sortimente de pesto ceva mai aromate. Daca vreti in schimb o crema de lamaie intepatoare, depasiti masura la piper, Tabasco si zeama de lamaie…
Pasta de sfecla rosie si masline
Ingrediente:
150g masline marinate in ulei (fara samburi)
2 sfecle rosii coapte (curatate de coaja si taiate cuburi mari)
1 lingura ulei masline/ ulei de la rosii uscate
Sare, piper negru si putin chilli pudra
E foarte simplu… toate ingredientele in blender, se amesteca pana ce se transforma totul intr-o pasta delicious de colorata, se mai condimenteaza daca e cazul si gata.
Ingrediente:
240g faina
180g fulgi de ovaz
130g seminte decojite de floarea soarelui
80g susan
40g seminte de in
1 lingurita sare
800ml apa
Se preincalzeste cuptorul si se pregatesc 2 tavi cu hartie de copt deasupra.
Se amesteca toate ingredientele pana ce se formeaza o pasta groasa. Se imparte in 2 si se aseaza fiecare jumatate de aluat in cate o tava. Se pune deasupra o alta hartie de copt si se ruleaza intr-un strat uniform pe toata suprafata tavii. Se indeparteaza hartia de copt de deasupra si se taie cu un cutit in dreptunghiuri egale.
Se pun ambele tavi in cuptor: una cat mai sus si cealalta cat mai jos. Se lasa la copt timp de 35 de minute dupa care se inverseaza locul tavilor: tava de sus se aseaza cat mai jos, iar tava care a fost jos se pune cat mai sus in cuptor. Se lasa la copt inca 35 de minute.
Dupa ce se scot din cuptor, se lasa la racit, apoi se rupe cu mainile foaia de wasa in dreptunghiurile taiate in prealabil.
Se pastreaza intr-un vas inchis ermetic pentru a se men tine crocante.
Photos via : asweetspoonful.com, motherthyme.com, veganyumyum.com, foodblogandthedog.wordpress.com si ohsheglows.com
0 comments