search

Gazda perfecta

posted on
April 14th, 2014
written by
Sanziana
category
JURNAL P.S.
comments
0 comments

Pentru prima oară de când Visuell a intrat în vieţile noastre ( în a mea cu siguranţă, în ale voastre sper doar) scriu un text despre ce înseamnă pentru mine gazda perfectă. 

Si cred că nu mă hazardez atunci când spun că la capitolul vizite am o oarecare competenţă, asta dacă luăm în considerare rolul meu constant de musafir.

Celor care dau întâia dată ochii cu Visuell, ar trebui probabil să le spun că preocuparea mea principală este să găsesc case deosebite, să le trec pragul, să le fotografiez şi apoi să ambalez frumos totul pentru secţiunea “Zi de Vizită”. Fac asta de aproape doi ani, am intrat în multe case şi pot afirma fără nicio urmă de îndoială că am întalnit câteva gazde perfecte. Si dacă tot am decis să fac acest exercitiu de sinceritate, vă mărturisesc că înaintea fiecărei vizite am emoţii destul de mari, pentru că se intamplă des să fiu la primul rendez-vous cu gazda şi să nu stiu la ce să mă aştept. Emoţiile dispar de obicei după primele cinci minute, mai ales atunci când pătrund într-o poveste cu care rezonez din tot sufletul.

Ideea de a vă face portretul gazdei mele ideale mi-a venit citind despre tema concursului “ INSTALART/Obiect/002 – Inspired by Peroni.  Anul acesta PERONI propune : Casa di Peroni . Oricare dintre  cuvintele: ospitalitate, lifestyle Italian, “a tavola”- modul minunat al italienilor de a “aranja“ masa,  vizita, siesta,  gazda calda si primitoare, lumina, muzica, mirosuri fine, gust sofisticat poate genera o idee de obiect.

V-am descris contextul, acum a venit momentul să vă dezvălui ce ma face pe mine să vibrez atunci când sunt un simplu musafir… Aş începe cu zambetul, pe care îl preţuiesc poate mai mult decât orice alt detaliu. Cel/Cea care îmi deschide uşa zambind cald, mă cucereşte pe loc şi îmi alungă toate frământările. Pentru că vizitele mele se desfăşoară în aproape toate cazurile dimineaţa, mirosul de cafea este un alt detaliu care îmi dă o stare de bine, care ma relaxează.

Dacă ar fi să descriu casa gazdei perfecte, probabil că decorul ar diferi în funcţie de starea pe care o am, dar ştiu sigur că trebuie să fie luminoasă, discretă, personală, trebuie să-mi spuna o poveste despre cei care locuiesc acolo, cu mult înainte de a pune eu vreo întrebare. Imi aduc aminte cat de mult m-a impresionat atunci când, într-una dintre vizitele mele de la început de drum, am intrat în casă şi am auzit Chopin pe fundal. In surdină, fără vreo dorinţă de a impresiona, parte din ritualul de dimineaţă. Imi plac mult vizitele acompaniate de muzică, au ceva aparte, un farmec personal, o magie care pluteşte în aer şi te învăluie ca o taină.

Să ştiţi că situaţia se schimbă un pic dacă sunt un musafir invitat la cină. Preţuiesc în continuare zâmbetul cald sau muzica în surdină, dar îmi imaginez o masă mare, cu o faţă de masă albă şi scrobită, cu lumanări pâlpâind, cu flori drept unică pată de culoare, pahare de cristal, toate astea pe fundalul unor mirosuri îmbietoare. Dacă şi lumina este caldă, discretă, mă declar încântată.

In loc de concluzie: gazda perfectă ştie sa zâmbească, să creeze o atmosferă intimă, este atentă la detalii, îţi povesteşte despre ea fără prea multe cuvinte şi te lasă cu amintiri frumoase. Dar asta este doar părerea mea…

 

 

 

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply