Nu stiam daca sunt sau nu pregatita de venirea verii, dar dupa ce am lecturat reteta de Hugo Poptail a Ralucai, mai, mai ca imi imi vine sa dau si o fuga la mare…
“De la cocktail popsicle.
Adica cocktail inghetat, pe bat. De vara. Pentru ca e foarte aproape. Eu nu am ratat primele zile foarte calduroase si l-am executat. Recunosc, de mult pandeam ocazia.
Hugo este de departe preferatul meu cand vine vorba de bauturi alcoolice lejere.
Asta pentru ca imi place enorm orice contine soc. La fel de mult imi plac si vinurile spumante.
Si chiar daca nu va place Hugo, smecheria asta cu cocktailuri pe bat, popsicles sau poptails merge cu orice bautura va place.
Cantitatea de mai jos este pentru 4 cocktailuri (in pahar) si cam 6-8 popsicles. Hugo. Pentru ca v-am zis deja ca mie de el imi place.
200ml prosecco
300ml apa minerala carbogazoasa
4 linguri sirop de soc (eu am folosit unul bio fara zahar – se gaseste in magazinele cu produse bio/naturiste)
6 linguri suc de limeta proaspat stors
o mana frunze de menta
1 limeta
E foarte simplu ce aveti de facut.
Amestecati toate ingredientele lichide de mai sus. Pregatiti formele de popsicle punand in fiecare una sau doua felii de limeta si cateva frunze de menta usor zdrobite cu cutitul.
Apoi, turnati cocktailul peste ele pana umpleti formele si puneti-le la congelator.
Veti sti exact cand sunt gata si nu are nici un sens sa va spun ce aveti de facut cu ele.
Doar cald sa fie afara. “
Text, reteta si foto: Raluca Ioana Cohn
0 comments