search

Kanpai Bistro in Bucharest

posted on
January 25th, 2016
written by
Sanziana
category
PLACES
comments
0 comments

De fiecara data cand am fost intrebata in ultimele saptamani daca stiu un restaurant cool, cu mancare buna si atmosfera relaxata, am raspuns, fara sa stau prea mult pe ganduri, Kanpai

Nu obisnuiesc sa fac recomandari de mancare si incerc sa ma rezum mai tot timpul la design-ul interior, dar de data aceasta nu ma pot abtine. Kanpai este primul restaurant japonez caruia i-am trecut pragul si ma bucur tare mult ca am facut-o ( cred ca ar trebui sa le multumesc si prietenilor care au insistat sa incerc ceva nou), caci m-a cucerit de la primii pasi.

Evident ca primul lucru care mi-a atrast atentia a fost design-ul si, in mod special, lustrele. Am inceput sa ma uit cu ceva mai multa atentie de jur imprejur si sa zaresc tot mai multe elemente: usile din metal, accentele de lemn, bucatarie deschisa, etc.  Intre timp am aflat ca Prographic Architecture Studio  sunt responsabili de conceptul restaurantului si ca ” s-a urmarit ca atmosfera creata sa raspunda specificului japonez al restaurantului. S-a mers pe contrastul de textura si culoare dintre doua materiale- lemn si metal. Aspectul rece si brut al usilor, lampilor, pieselor de mobilier, plaselor decorative realizate din metal vopsit negru este atenuat si incalzit de elemente din lemn. Spațiile de preparare a mancarii sunt deschise catre clienti, interactiunea vizuala dintre acestia si bucatar fiind una directa. Ambianta lejera este accentuata si de pastrarea aparentă a unor echipamente tehnice, hote, tubulaturi, trasee electrice.” (Prographic Architecture Studio)

Acum ca am lamurit partea legata de design, pot sa va spun ca mancarea mi s-a parut excelenta ( sushi-ul in mod special), iar atmosfera atat de relaxanta si degajata, incat de-abia astept sa merg din nou.

Strada George Calinescu nr.49
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply