search

Kuzina restaurant in Bucharest

posted on
November 24th, 2016
written by
Sanziana
category
PLACES
comments
0 comments

As avea doua lucruri de subliniat in introducerea acestui articol: iubesc mancarea greceasca si am o mare slabiciune pentru proiectele semnate de Corvin Cristian. Asadar, bine ati venit la restaurantul Kuzina!

Nu stiu daca este locul sau momentul sa dezvolt vreunul dintre cele doua aspecte pe care mi-am dorit sa le mentionez, dar va asigur ca afirmatiile mele sunt cat se poate de sincere si ca, din secunda in care am primit invitatia la deschiderea unui restaurant grecesc cu un design semnat de Corvin, am stiut ca voi face tot posibilul sa ajung.

Am ajuns! Si m-a uns pe suflet! Ce? Tot! Am uitat pret de o ora (daca nu ar fi trebuit sa ajung in inca un loc probabil ca as fi stat trei) ca ma aflu in Bucuresti, pe strada Barbu Vacarescu 241A si m-am simtit exact ca in Grecia. Mentionez ca ma numar printre acei oameni care au numai povesti frumoase de spus despre toate insulele vizitate si am vizitat cateva in decursul anilor…

Decorul? Splendid! Genul acela de interior in care intri, te uiti cu atentie in fata, in stanga, in dreapta, in sus, in jos, crezi ca ai vazut tot, te asezi la masa, lasi sa treaca cateva minute bune si de-abia dupa aceea incep  sa te surprinda detaliile. Iar detaliile merita savurate si enumerate: separeul cu acoperis de stuf, caramida de pe pereti , chiuveta de fonta veche, lustrele, nuantele de albastru, scaunele, podeaua, blaturile de marmura, chiar si forma si culoarea veselei mi-au ramas intiparite pe retina.

“Design-ul evoca arhitectura, culorile si atmosfera insulelor cicladice. In general, vedem Grecia doar vara, cu pereti sai albi scaldati in lumina soarelui. Pentru a creea iluzia unui nesfarsit asfinit pe insula am plasat in acelasi unghi paralel peste 50 de proiectoare care replica razele soarelui.
Paleta cromatica: alb si albastru. Nuantele de albastru au fost cu mare atentie alese, tocmai pentru a se apropia cat mai mult de cele din Ciclade. Podeaua, pietrele, blaturile de marmura, barul, acoperisurile, toate sunt inspirate de originalele din Grecia.
Se spune ca Le Corbusier a sarutat pamantul pietei din Mykonos, uluit de frumusetea sa. A mai spus si ca “nu poti pretinde ca esti un arhitect daca nu ai vazut casele din Mykonos”(Corvin Cristian).

Mancarea? Excelenta! Am gustat tot si mi-a placut tot: icre tarama, tzatziki,  Bouyourdi (branza feta cu legume la cuptor), dolmades (sarmalute grecesti in foi de vita) si cate si mai cate…

Dar mai bine treceti voi pe la Kuzina si imi povestiti dupa! Kali orexi (pofta buna)!

01
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
Photos by Cosmin Dragomir

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply