search

La Copac

posted on
April 25th, 2014
written by
Sanziana
category
PLACES
comments
0 comments

Simt ca ma apropii cu pasi repezi de finalul “perioadei galbene”, iar acum ca am vazut fotografiile de la “La Copac” s-ar putea sa sar direct in “perioada rosie”. 

Nu am calcat inca pragul acestei “carciumi de jupani”, dar stiu exact cum sa-mi impresionez mama la urmatoarea ei vizita in capitala ( Pitar Mos este strada ei preferata, strada pe care se afla Facultatea si multe dintre amintirile tineretii mamei). Promit sa va povestesc de-a fir a par daca si ce i-a placut.

Pe mine fotografiile cu interiorul restaurantului m-au convins si, mai mult de atat, mi-au starnit cheful de a vopsi macar un scaun din bucatarie in culoarea rosie sau de a-i croi o “hainuta” tocatorului de lemn.

Iar descrierea mestesugita pe care cei de la “La Copac” au asternut-o mi-a intarit convingerea ca este un loc in care trebuie sa merg foarte curand!

” Atmosfera din alt veac te cheamă vara la o halbă cu bere rece pe terasa umbroasă, chiar sub faimosul copac (de fapt, un dud bătrân ce-a văzut multe sub ramurile lui în peste suta de ani pe care i-a trăit) şi iarna la o pălincă galbenă ori o cană cu vin fiert, la căldura teracotelor vechi ce străjuiesc pereţii înalți ai casei boierești.

Foaia de băuturi are toate cele trebuincioase unui stabiliment care se respectă: vinuri vechi și noi, şi la sticlă şi la cupă, crud, șpriț sau fiert cu scorțișoară și măr, bere de la gheaţă, ţuici românești și alte numeroase tării streine.

Iar când se pune soarele în dreptul stomacului și băutura stârnește foamea, chefliii se pot ghiftui şi cu de-ale gurii alese din Foaia de mâncări, plină de bucate gustoase, pregătite după rețete de casă tradiționale, numai din componente naturale și de înaltă calitate. De la gustări ușoare, precum zacusca de casă, brânză de oaie sau capră, slăninuța cu ceapă roșie sau cârnații uscați, la felurite ciorbe, grătare sfârâite acompaniate de diferite garnituri și murături in sare, toate numa’ bune să se așeze de podină pentru băuturile ce sigur vor mai fi cerute.

Lume bună, muzică pentru urechile cunoascătoare și ambianță veselă, contagioasă.
Și dacă a doua zi mahmureala cere ceva de dres, sunt la îndemână ciorbe, borșuri acre, compoturi și cafele tari. Iar dacă vă dă ghes nu zic cine și vă scăpăți iară la o băutură, că așa te îndeamnă vorba tihnită cu prietenii, s-ar putea să nici nu simțiți vremea trecând și să vă treziți spre ceas de noapte că mâine iar va trebui să vă întoarceți, s-o luați de la capăt cu tratamentul.
Serviciul e ca pentru prieteni si prețurile oneste.
Onor. Public nu trebuie să ne creadă ca pe gazetă, este așteptat spre a se convinge de cele de mai sus. “

Pitar Moș, 23, Sectorul Galben
Luni-Duminica: 10:00- 01:00
1
2
3
4
5
6
7
8

Fotografii de Catalin Savulescu

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply