search

Lacrimi si sfinti

posted on
September 6th, 2012
written by
Sanziana
category
PLACES
comments
5 comments

Am placerea de a va prezenta Lacrimi si sfinti sau restaurantul preferat al mamei mele. 

Descrierea conceptului, a spatiului si a meniului am gasit-o chiar pe site-ul localului si cred ca reuseste sa transmita si prin cuvinte atmosfera tipic romaneasca atat de diferit reinterpretata. De Mircea Dinescu si ale sale retete vechi cu suflu nou sau de Corvin Cristian, care si-a pus inca o data a sa unica amprenta pe design-ul restaurantului.

” Lacrimi si Sfinti este un restaurant romanesc atipic cu o bucatarie moderna/contemporana. Retete vechi de 100 de ani sunt reinterpretate si reasezate, arome pierdute, arome inventate, toate la un loc. Mircea Dinescu redescopera si reinventeaza in bucataria de la Lacrimi si Sfinti mai mult decat mancaruri si preparate, redescopera si reinventeaza o cultura culinara autohtona aproape pierduta sau in cel mai bun caz ignorata de peste un secol. Orice produs din meniu este preparat doar cu ingrediente locale, organice: pestele este de captura, pasarile sunt de curte, porci si viteii vin din ferme individuale mici.

Amenajarea a fost facuta doar cu lemn recuperat. Orice bucata de lemn are cel putin cateva zeci de ani. Ferestrele de la bucatarie vin dintr-o casa parasita din com. Perisorul jud Dolj, usa de la bucatarie vine de la fostul dispensar din Cioroiasi jud Dolj, usa de intrare vine dintr-o casa din Sighisoara, grinzile dintr-un hambar vechi, dulapurile din zona Mures ( fiecare din alta casa), peste 50 de scaune adunate din toate zonele, podeaua recuperata din scandura de sura. Obiectele noi sunt si ele facute din lemn vechi recuperat. Lego-ul pentru decoratiuni vine din Copenhaga Lego Store si au fost folosite aproximativ 16000 de piese. Toate vasele au fost create de diversi artisti din :Valcea, Harghita, Sighisoara, Medias “.

corvincristian.com

 

corvincristian.com

 

corvincristian.com

 

corvincristian.com

 

corvincristian.com

 

corvincristian.com

 

corvincristian.com

 

corvincristian.com

 

corvincristian.com

 

corvincristian.com

 

corvincristian.com

 

corvincristian.com

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

5comments

 • Flori - September 6, 2012 at 7:33 pm - Reply

  Si este chiar in Centrul Vechi. Trecem pe lista pentru la iarna:)

 • v. - September 6, 2012 at 8:58 pm - Reply

  a se comanda “brigada moravuri” din meniu ;)

 • mari - September 9, 2012 at 1:06 pm - Reply

  Acum stiu dupa ce tanjesc, pana la excursia in centrul vechi,pe care abia o astept!

 • Ramona - September 11, 2012 at 2:59 pm - Reply

  Oare unde s-or gasi in Romania niste deco-shutters din astea? Vreau si eu un dulapior-fereastra… Hmm, dar poate mesteresti chiar tu unul alb si minunat, Sanziana :D

 • Cristian Clita - September 16, 2012 at 6:17 am - Reply

  Si mama spune asta. Totusi, este si restaurantul meu preferat din oras, dar aici are legatura mai mult cu mancarea tare buna pe care ei o servesc.

 • Leave a Reply