search

Lana & Photoliu

posted on
December 10th, 2013
written by
Sanziana
comments
5 comments

Fan Lana sunt demult, fan Photoliu mai de curand, iar incepand de azi sunt o mare admiratoare a proiectului de fata, scaunul “Lana pentru Photoliu”. 

Nu cred sa existe casa contemporana, traditionala sau minimalista in care acest scaun sa nu-si gaseasca locul, in care sa nu iasa in evidenta ca o piesa de mobilier originala, deosebita, plina de personalitate, vesela. Ma tot gandesc la el de cand l-am zarit pentru intaia data si i-am facut loc, pe rand, cand in bucatarie, cand in dormitor si mai nou stiu unde ar putea sa stea chiar si in sufragerie.

Iata povestea proiectului…

Proiectul “Lana pentru Photoliu” reprezintă o reinterpretare a scaunului tradițional românesc în context contemporan. Cele opt luni de muncă s-au concretizat într-o piesă meșteșugită, cu look autentic, care se integrează perfect în spațiile moderne de astăzi, dar păstrează amprenta timpului la care face trimitere. Credința din spatele proiectului este aceea că bagajul cultural și cel etnic nu trebuiesc uitate, ci mai degrabă valorificate și actualizate cu sprijinul designului modern.

Având în vedere că unul din simbolurile culturii locale este gânditorul de la Hamangia care stă și cugetă, orice gânditor al zilelor noastre poate reitera această tradiție multiseculară așezându-se pe scaunul românesc reinterpretat. Într-o lume a vitezei, a prefabricatelor și a producției în serie, scaunul “Lana pentru Photoliu” te invită să stai un pic să-ți tragi sufletul.

Scaunul a fost proiectat cu ajutorul celor de la Dizainăr, este realizat din lemn de stejar și urmează o linie sofisticată, oferind stabilitate fără să-și piardă din eleganță. Efectul este obținut cu ajutorul celor 3 picioare de sprijin perfect echilibrate și cu ajutorul deja celebrului print etno al Lanei. Așa cum deja ne-au obișnuit cei de la Photoliu, scaunul este complet personalizabil, fiind disponibil în două variante de tapițerie și patru opțiuni de culoare pentru lemn.

Provenit din dorința de a susține tradiția românească, scaunul “Lana pentru Photoliu” este primul obiect de design original din portofoliul Photoliu și reprezintă cel mai original mod în care poate fi formulată invitația “Ia și tu un loc in lume, române!”.

Lana_Photoliu5
Lana_Photoliu6

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

5comments

  • bubi - December 10, 2013 at 6:56 pm - Reply

    Ce idee excelenta pt Crăciun!!! O cifra avem sau numai upon request la Photoliu??

  • Photoliu - December 11, 2013 at 4:38 pm - Reply

    Buna seara Bubi, pretul scaunului Lana pentru Photoliu are pretul de 350 eur.
    Pentru mai multe informatii te rugam sa ne contactezi :)

  • Leave a Reply