search

Le Bab in Bucharest

posted on
August 16th, 2019
written by
Sanziana
category
PLACES
comments
0 comments

Ati auzit, ati fost, ati mancat deja la Le Bab? Nu, nu in Londra, ci pe Calea Victoriei…

Faimosul restaurant cu influențe orientale Le Bab alege ca primă destinație internațională Calea Victoriei. Dragut, nu? Eu am ramas mai mult decat impresionata, atat de mancare cat si de design-ul interior, creat de Angus Buchanan, set-designerul cunoscut pentru colaborările sale cu Vogue, Dior, Mario Testino sau Poppy Delevingne. Podea din mozaic venețian, mese din marmură, elemente industriale îmbinate creativ cu piese moderne… Eu zic ca merita sa petreceti o dupa-amiaza in acest loc fermecator si, bineinteles, instagramabil din toate unghiurile!

Conceptul Le Bab s-a conturat din pasiunea pentru bucătărie, dorința de a oferi o experiență diferită celor care îi trec pragul și, bineințeles, dragostea pentru kebab, unul dintre preparatele vedetă ale lanțului de restaurante. La Le Bab, îndrăgitul kebab este ridicat la rangul de artă culinară, fiind pregătit în totalitate in-house, cu ingrediente proaspete, luate în mare parte de la producătorii locali.

Prima locație Le Bab a fost deschisă în 2016, în Soho, Londra, primind aprecierea unui public extrem de critic, urmată de Maison Bab și Kebab Queen, parte din același concept. De acum, Bucureștiul este gazda noului restaurant Le Bab, deschis pe Calea Victoriei 12A.

Le Bab reinterpretează kebab-ul clasic într-o formă inedită, păstrând însă savoarea lui specifică. Meniul cuprinde mai multe preparate inspirate din bucătăria orientală, căruia i se adaugă o listă de băuturi delicioase.

Chef Doug Faulkner, fost Sous-chef al restaurantului Ikoy cu o stea Michelin din Londra, este cel care se asigură că magia ajunge în farfurii. Un bucătar experimentat, care și-a făcut ucenicia și în bucătăria Relae, alt restaurant recunoscut cu o stea Michelin din Copenhaga, va găti de astăzi pentru gurmanzii din București, pe care speră să îi cucerească de la prima degustare.


Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply