search

Le Vivier Oyster Bar in Bucharest

posted on
October 28th, 2016
written by
Sanziana
category
PLACES
comments
0 comments

Sunt suparata… Sunt foarte suparata pentru ca mi-am propus de mai bine de doua saptamani sa va povestesc despre Le Vivier Oyster Bar si de-abia astazi reusesc! 

Pana termin de scris acest articol sper totusi sa-mi treaca! Asadar, in aceasta dupa-amiaza de octombrie si la cateva ore distanta de sosirea week-end-ului, vreau sa va povestesc cate ceva despre singurul Oyster Bar din Bucuresti, Le Vivier. Partea cea mai draguta este ca, pana sa-i trec pragul si pana sa ma bucur de o experienta unica, am trecut de nenumarate ori prin fata restaurantului si aproape de fiecare data m-am oprit si i-am admirat design-ul.

Am stabilit ca imi place extrem de mult cum arata Le Vivier, da? Cum oricum trec printr-o perioada in care iubesc alama, va imaginati ca fiecare detaliu din acest aliaj (si aproape oriunde intorci privirea dai de alama) m-a uns pe suflet! Apoi combinatia dintre alama lustruita si fier, cupru, lemn lacuit, catifea albastra si nu in ultimul rand, oglinzile… O adevarata poezie spusa de arhitectul italian Mario Baldini.
Mobilierul, vitrinele frigorifice, acvariile, toate au fost facute pe comandă si special adaptate spatiului, fiind realizate cu implicarea mai multor mesteri artizani din Franta si Italia.

Acum sa las poezia si sa va spun ceva concret despre ce puteti manca in acest restaurant. Le Vivier este un concept unic on Romania – primul oyster bar dedicat iubitorilor de fructe de mare. Stridia Krystale, medaliata in 2015 cu aur la Paris, si homarul albastru sunt doua dintre specialitatile pe care le puteti gasi in exclusivitate aici.

Le Vivier importa fructe de mare de cea mai buna calitate din nordul Frantei, din Bretania si Normandia, de la pescari locali. Toate crustaceele si moluștele ajung in restaurant vii, fiind transportate si mai apoi pastrate in bazine cu apa de ocean care respecta temperatura si salinitatea din mediul lor natural.

Restaurantul ofera in permanenta 5 tipuri de stridii, de la faimoasele Gillardeau, Merveilles de la Manche, Baie de l’enfer, Papillon până la stridiile Krystale, medaliate cu aur la Paris, in 2015. In meniu se regasesc scoicile Saint-Jacques, melci, langusta regala, crabul Spider, crabul de Alaska, creveti si langustine.

Situat pe strada Putul lui Zamfir din Bucuresti, restaurantul include si un magazin de delicatese.

Cum nu mancasem niciodata in viata stridii (ma iertati), trebuie sa va marturisesc ca am avut ceva emotii. Surprinzator, pentru mine, este ca mi s-au parut senzationale, delicioase, incredibil de bune! Mi-a placut atat de mult, incat va pot spune cu exactitate ce am degustat (mai greu imi e sa le pronunt): Stridii Papillon no.5, Stridii Vivaraise no.3, Speciales Gillardeau no.2, Creveti salbatici de Madagascar si Melci Bulots. Iar vinul… Ah, ce splendoare de vin: Sancerre by Hubert Brochard, produs in 2015, medaliat cu aur in 2016 la concursul mondial de Sauvignon Blanc.

Acesta se numeste rasfat adevarat! Si, da, mi-a trecut supararea intre timp…

Putul lui Zamfir 22-24
1
1a
2
3
4

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply