search

Mandarine cufundate in crema pe pat de muesli

posted on
March 2nd, 2014
written by
VERA
category
FOOD, LEISURE
comments
0 comments

Se combina trei feluri de lactate cremoase si/sau acre, se drege totul cu niste citrice aromate si se aseaza pe un strat de muesli cumintit.

Ingrediente pentru blat:
200 g muesli cu fructe uscate
75 g zahar
75 g unt (moale)
Ingrediente pentru crema:
350g mandarine din conserva (scurse de suc)
sucul de la mandarinele conservate
100g zahar
200 g cream cheese
200 g quark (cumparat sau homemade)
300 g iaurt
2 linguri zeama de lamaie
1 plic glazura incolora pentru tort (Tort Gelee sau Tortenguss)
Ingrediente pentru ornat:
4 mandarine proaspete
4 linguri marmelada de portocale

Se amesteca muesli cu untul moale si cu 75g zahar. Daca sortimentul de muesli are si ceva fulgi de porumb, stafide si cateva seminte, cu atat mai bine, va complimenta de minune textura cremoasa a prajiturii. Se preseaza mixtura pe fundul unei forme pentru tort cu laturile detasabile. Baza prajiturii trebuie sa se inchege asa ca se pune imediat la frigider.

Intre timp mandarinele din conserva se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Sucul de mandarine din conserva se pastreaza, va fi nevoie de el mai tarziu.

Crema de branza se amesteca cu quark-ul*, iaurtul si zeama de lamaie si se lasa sa astepte la rand.
Se adauga suficienta apa la sucul din conservele de mandarine cat sa se obtina 150ml de lichid in total. Intr-o oala se amesteca cei 150ml de zeama de mandarine cu glazura incolora pentru tort (Tort Gelee sau Tortenguss) si cu 100g zahar si se lasa pe foc pana ce fierbe. Se lasa sa se raceasca usor si se amesteca in mixtura de cream cheese. La final se incorporeaza mandarinele din conserva in compozitie.
Crema se intinde uniform in vasul tapetat cu muesli si se lasa la rece timp de 3 ore.
Pentru decor se curata mandarinele proaspete de coaja, samburi si orice urma de pielita. Se taie felii si se orneaza partea de sus a prajiturii.

Marmelada de portocale se incalzeste doar putin si se trece printr-o strecuratoare. Se unge stratul de mandarine proaspete cu o pensula inmuiata generos in marmelada de portocale. Se presara deasupra cateva fire de muesli si e gata de scos la rampa.

*PS: Quark-ul homemade face minuni in deserturi sau batut cu ierburi si intins pe tartine, este sarac in calorii si are un gust specific vag acrisor cremos. Se poate prepara in casa din 4l de iaurt lasat 10 ore la foc mic in cuptor –intre 50 si 60 grade -, apoi separat de zer intr-o strecuratoare dublata cu tifon si lasat peste noapte la scurs, atarnat in tifonul care il va ajuta sa se inchege si sa elimine grasimile din zer. Se obtin cam 500g de quark. Delicios.

Foto via: finedininglovers.com

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply