Cred ca stim cu totii ce este miso, pasta de soia fermentata foarte yummy-umami din care poti face si dressing-uri de salata (!).
Miso trebuie sa fie a doua supa favorita a mea, dupa Pho, supa vietnameza. Nu am multe de spus despre ea, decat ca are o personalitate aparte, este pur si simplu fermecatoare si foarte important – e simplu de facut. Uite cum:
Baza
usturoi 4 catei
ulei cocos 1 lingurita
pasta miso alba 1 lingura
stock de legume 1.5 L
alge kombu 1/4 fasie
ceapa 1/2
2 morcovi medii
Toppinguri
ceapa verde
tofu cuburi
ulei susan
seminte susan coapte
Mai intai se caleste usturoiul tocat marunt in uleiul fierbinte si se adauga pasta miso. Se amesteca putin si se adauga stockul de legume. Acum se pun restul ingredientelor: alge, 1/2 ceapa fara a fi taiata, morcovii taiati felii subtiri. Se lasa la fiert la foc mic pana cand s-au facut morcovii.
Se pregatesc toppingurile- tofu in varianta usor sarata merge cel mai bine sau chiar nesarat. Se taie in cuburi mari iar ceapa verde marunt.
Se serveste cu un drizzle de ulei de susan si seminte de susan.
Ummy-umami!
Text&Photo: Wild Forest
0 comments