search

Moony Cafe

posted on
June 30th, 2016
written by
Sanziana
category
PLACES
comments
0 comments

Ieri dupa-amiaza am baut o cafea (de fapt, ceva mai multe) la Moony Cafe, iar azi dimineata m-am trezit cu un singur gand: sa va povestesc despre acest preafrumos loc! 

Ce-i drept, o data ce veti vedea fotografiile, veti intelege de unde izvoraste aceasta exaltare a mea, dar tot simt nevoia sa va spun cate ceva… Am rabdare, astept sa va clatiti privirea si sa va intoarceti la text. Gata? Intelegeti acum?

Da, este un nou proiect semnat de Corvin Cristian (impreuna cu Adrian Oancea si Serban Rosca) si, ca de fiecare data cand mai descopar ceva, orice, care poarta semnatura lui, raman profund impresionata. Scaunele s-ar putea sa vi se para cunoscute, asta pentru ca au fost expuse la editia din acest an a Romanian Design Week, pentru prima oara cand Corvin a participat la categoria de design de obiect. Scaunele sunt din lemn masiv si au fost lucrate in Transilvania. ” Ne era foarte greu sa gasim scaunele potrivite pentru proiectele noastre de baruri, restaurante si cluburi. Optiunile existente erau fie ieftine si standardizate, fie prea scumpe. Asa ca am simtit ca exista un gol pe piata si am decis sa incercam sa-l umplem cu piese de buna calitate la preturi rezonabile”. ( Corvin Cristian pentru interiordesign.net).

Daca v-ati indragostit lulea de lustrele de portelan ( eu in acest punct ma aflu, caci de scaune eram de ceva timp) va spun ca au fost si ele produse special si manual pentru Moony Cafe de catre un artist din Bucuresti, care lucreaza exclusiv cu ceramica. Vai, vai, vai…

Ce sa va mai povestesc? S-a folosit un numar redus de texturi pentru decorul intregii cafenele (placaj, portelan si vopsea neagra), dar foarte multe detalii, un mix and match de referinte care te trimit cu gandul la cultura cafelei: motive etnice din Africa, Asia si America de Sud sau motive arabe, toate decupate in placajul ce imbraca peretii cafenelei si care contrasteaza fin cu lustrele din portelan (inspirate din forma cestilor de cafea si a portelanurilor vieneze) sau cu scaunele Thonet (tipice pentru cafenelele vieneze).

Si va mai retin atentia cu un singur, mic amanunt: Moony Cafe este nominalizata la categoria “Cafes” a WIN Awards 2016 ( World Interior News)!

P.S. Ceea ce eu nu am stiut ieri  cand mi-am baut cafeaua aici este ca Moony este deschis doar pana la ora 17:00 (lucru care sper sa se schimbe cat mai curand)!

Bulevardul Iancu de Hunedoara 54B

Luni-vineri: 08:00-17:00

1
2
3
4
5
6
6a
7
8
9
10
11
12

Photos via Corvin Cristian

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply