Prin peregrinarile mele cu caruciorul (s-ar putea sa ma auziti des spunand asta in urmatoarea perioada), m-am trezit in fata acestui minunat nou loc, Mesange Fromagerie.
Sper ca va imaginati ca nu am stat prea mult pe ganduri si ca am pasit curioasa in interior. V-am mai destainuit pana acum ca sunt topita dupa branzeturi? S-ar putea sa nu fi gasit contextul potrivit in care sa ma confesez, dar iata ca el a aparut.
Sa nu ma pierd totusi in amanunte (caci am acest dar) si sa revin la povestea mea. Ce este Mesange Fromagerie?
“Este un loc in care toti iubitorii de branzeturi autentice se pot delecta cu produse naturale, provenite din zone cu traditie din Europa. Branzeturile pot fi cumparate pentru acasa sau pot fi degustate in fromagerie. In afara de selectiile de branzeturi pe care le oferim, am creat si un meniu cu preparate care scot in evidenta aceste delicii.
Oricine apreciaza produse de calitate, facute in mod traditional si nu industrial, poate gasi la noi branzeturi de toate tipurile (texturi, gusturi, arome, perioade de maturare etc.), din tari precum: Franta, Spania, Italia, Elvetia, Olanda, Marea Britanie. Toate sunt aduse direct de noi de la affineuri sau producatori, fara intermediari, astfel asigurandu-ne ca fiecare sursa este la nivelul dorit de noi si apreciat de clientii nostri”, mi-a povestit Alexandru Pitigoi, cel care a visat mai intai si creat mai apoi Mesange Fromagerie.
“Sunt un foarte mare pasionat de branzeturi si studiez domeniul de cativa ani. In acest timp am invatat de la cei mai buni specialisti despre multitudinea de tipuri si fabricarea lor, despre maturare (pentru care mai indicat ar fi termenul francez “affinage”, care presupune o adevarata arta prin care se definitiveaza caracterul fiecarei branze) si nu in ultimul rand despre felul in care se pot prezenta si consuma. O mare parte din bucuresteni, turisti sau expati care traiesc in Bucuresti au gusturi cultivate si apreciaza calitatea, iar in ceea ce priveste branzeturile nu
existau locuri dedicate in care sa poata gasi cele mai bune produse. Din dorinta de a pune la dispozitia lor cele mai bune branzeturi precum si cunostintele acumulate despre acestea, am decis sa deschid Mesange Fromagerie.
Design-ul interior este facut de prietenii mei, arhitectii Christian si Esenghiul de la Beros&Abdul, cu care am lucrat foarte bine si au inteles perfect tema gandita de noi.”
Si mai am o veste buna…
“Puteti veni sa mancati la Mesange Fromagerie, incepand cu ora 12:00 in fiecare zi de marti pana sambata. Deocamdata duminica si luni este inchis, dar avem in plan sa deschidem si duminica. Va asteptam cu selectii de branzeturi, sandwichuri, croque-uri calde, supe, salate si alte preparate, toate continand branzeturi din cele pe care le puteti cumpara de la noi pentru acasa.
Voi trece des pe aici, va garantez!
0 comments