Clatitele americane, pufoase si cu multe topping-uri… Le-as manca oricand si la orice ora.
In principiu, nu imi plac chestiile dulci dimineata, dar aceste clatite sunt o exceptie. Plus ca le poti acoperi cu multe fructe, iar ele in sine nici nu sunt asa de dulci. Un strop de sirop de artar sau miere (daca folositi), e super suficient!
Uite cum se face:
1/2 cup faina de hrisca
1/2 cup faina integrala spelta/grau
2 linguri agave/miere daca folositi
pinch sare
un varf extract vanilie
un varf cutit bicarbonat de sodiu
1 cup lapte vegetal (eu am folosit lapte de migdale neindulcit)
1 lingurita ulei de cocos sau masine extravirgin
Se amesteca mai intai toate ingredientele uscate. Se adauga apoi cele lichide. Compozitia trebuie sa fie lichida, dar cremoasa. Se lasa sa se odihneasca aprox. 15 min.
Se incalzeste o tigaie de fonta sau teflon si cu o lingura de dimensiune mai mare, se toarna cate 2-3 mini clatite. Se lasa aprox. 1-2 min pe o parte pana capata culoarea aurie apoi se intorc si pe partea cealalta.
Se servesc calde sau reci, cu orice toppinguri aveti la dispozitie: fructe proaspete, drizzle de sirop artar, banane, ciocolata neagra rasa etc.
Bon appetit!
Text&Photo: Wild Forest
0 comments