search

Papila Bistro

posted on
September 28th, 2018
written by
Sanziana
category
PLACES
comments
3 comments

Astept de ceva vreme sa va povestesc despre Papila Bistro, dar am asteptat cuminte sa se alinieze toate planetele si iata ca rabdarea mea a dat roade… Clipa magica a sosit!

Daca mi-ar fi spus cineva ca acest bistro se afla in Londra, Stockholm sau Berlin, va anunt de pe acum ca l-as fi crezut pe cuvant si nu as fi cercetat mai departe. Mi-a placut Papila de la prima fotografie zarita din intamplare, pur si simplu mi-a cazut cu tronc design-ul interior. Asta la inceput, inainte sa trec pragul acestui loc si sa ma las fermecata si de atmosfera, gazde si mancare. Ce supa de rosii am mancat…(Cum nu ma pricep sa fac recenzii de mancare, ma rezum la… delicioasa, dar ar fi bine sa treceti sa o savurati, caci nu cred ca va mai exista mult in meniu)!

In fine, s-a inteles oare deja ca sunt fan Papila? Nu m-as mai lungi cu povestile, i-as lasa pe Maria Burachu si Gabriel Herdean sa vorbeasca despre “noua sufragerie a gusturilor unde iesi cu toti ai tai la masa, familie si prieteni.

Cu un meniu inspirat din diverse bucatării ale lumii, Papila isi propune sa serveasca cel mai apetisant mic dejun si sa gateasca cele mai apetisante si fine supe.

„Motivația principală pentru care am început acest proiect a fost dorința de a schimba un domeniu de lucru cu care nu ne mai identificam. Am vrut amândoi să lucrăm împreună, după valorile comune și propriile reguli, să construim ceva cu care ne identificăm complet și care ne reprezintă până la capăt. Nefăcând parte din clasa socială care îți permite îndeplinirea unui vis cu ușurință, am avut o singură oportunitate pe care am acceptat-o și mergem cu ea de atunci. Un alt motiv important pentru care am luat această decizie a fost că ne-am simțit
păcăliți de prea multe ori mâncând la restaurantele orașului nostru și ne gandeam, ce o fi așa de greu să faci mâncare corectă și bună?
Ideea noastră de început a fost foarte modestă, însă ținând puternic de principiile noastre morale de a nu face compromisuri, am ajuns la ce este azi Papila.
Un loc care se concentrează pe mâncare gătită corect, delicioasă, și un interior impresionant lucrat cu mare atenție.
A fost un efort colectiv foarte susținut, o muncă de sacrificiu care va continua nelimitat, ale cărei rezultate vor fi pe masură. Sperăm să fim un etalon pentru tinerii ce vor să facă lucrurile altfel, care nu au mult, dar au ambiție, cât și pentru cei mai mari ai domeniului care au gasit atât de multe scurtături încat au luat-o pe arătura lipsită de standarde. Tot ce am făcut la Papila, am făcut pentru a nu dezamagi cea mai bună variantă a
persoanelor noastre.” susțin cei doi.
Meniul, gândit și implementat de Chef Vasile Nicolae, este inspirat din diferite bucătării ale lumii și se schimbă sezonier în funcție de apariția și dispariția legumelor momentului. O supă thai sau o cremă de roșii adevărate găsim la secțiunea supe, la sandvișuri găsim unul cu vită, sos gulaș și ardei copt, unul cu
pui de țară, camembert și piure de usturoi, dar și unul cu toate legumele pământului. Băuturile sunt și ele bine selectate: cafea și ceaiuri de specialitate, bere artizanală și diverse combinații de fructe și plante aromatice.
Bistro de prieteni, asta înseamnă că cei mai buni prieteni ai Mariei și ai lui Gabi s-au implicat pentru ca visul lor să se întâmple așa cum sperau. Atmosfera de sufragerie, familiară și caldă a fost orchestrată de Oblic Studio (echipa Ștefan Prigorean și Iulia Cîrcei) iar conceptul de culoare și materialitate de Chroma
Trends . Conceptual, designul propus este țesut în jurul sentimentului de nostalgie al ritualului domestic de servire a mesei în familie. (O sufragerie a gusturilor) În mod intangibil, obiectele decorative și de mobilier ascund acest ritual în materialitatea, forma și utilitatea lor. Designul urmărește o linie minimalistă
sustinuță de layout-ul curat al mobilării, decorațiile puține și formele primare utilizate. Împletitura de ratan, oglinda antichizată, desenul lemnului, textura pereților îmbogățesc atmosfera lăsând impresia unei atingeri delicate a timpului, spune Iulia Cîrcei.
Mobilierul din metal a fost produs de Ioan Moldovan, cel din lemn de Zwart (Ștefan Vasile), vesela din porțelan modelată de Studio Mud (Roxana Bâra), branding și identitate vizuală semnate de echipa Those Awesome Guys, Rareș Cinteza de la Gummy Cat și Ioana Șopov.
Echipa extinsă:
Corpuri mobilier din ratan – Brut concept
Textile – Cristianacristina – Cristina Zlota
Platouri servire – Art the Wood
Naming – Marius Eftimie – Leo Burnett
Pozitionare/branstorming: Laura Iane – Pastel, Creatives Never Sleep
Meniu: Chef Vasile Nicolae
Tablou Monalisa – Alex Vatavu – The Plot
Fotografii – Cătălin Georgescu
Suporterii super-eroi fără de care nu s-ar fi putut:
Nick – Those Awesome Guys, Andi Herdean, Ioan Moldovan, Diana Chitu, Chef
Vasile Nicolae.

Papila este deschisă de marți până vineri de la 10.00 – 20.00, sâmbătă -duminică
de la 10.00 – 18.00, și se află în Piața Rosetti, pe Strada Sfinților nr 6, vecină cu
casa cu mansardă, unde Eliade a creat operele din tinerețe.

Fotografii de Catalin Georgescu si Maria Burachu

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

3comments

  • Daniela E. - October 26, 2018 at 8:20 am - Reply

    Salutare, poti sa ma ajuti cu o informatie, te rog?
    AS vrea sa stiu cum se numeste culoarea de pe perete? Tonul acela de verde…am un parchet de culoarea blaturilor si cum tot trebuie sa varuiesc…. :)

  • Daniela E. - December 12, 2018 at 7:38 am - Reply

    Neata, Sinziana! Ai putut afla ceva oare legat de acea culoare?

  • Leave a Reply