search

Pastai la tigaie cu usturoi, lamaie si ghimbir

posted on
April 19th, 2017
written by
Wild Forest
comments
0 comments

Cred că e cea mai simplă, bună și rapidă rețetă din lume + caldă și super satisfăcătoare.

Ingrediente:
300 g păstăi verzi (proaspete sau congelate, în cazul de față)
1 lingură ulei cocos extravirgin
1 vârf fulgi de ardei iute uscați
1 cățel usturoi mediu, pisat
5 g ghimbir tocat mărunt
răzătura de la 1 lămâie
suc lămâie după gust
sare de mare

1/2 cană orez cu bob rotund (eu am ales orez de sushi, e foarte aromat și sticky)

*Extra – sos tamari sau cuburi de tofu (dacă se vrea dish-ul mai proteic)

Se folosește un steamer pentru a pregăti păstăile verzi.
Orezul se fierbe asftel: la o parte de orez, 1 1/2 parte apă. Se pune un pinch mic-mic de sare- orezul trebuie să-și păstreze gustul dulce.
Se pune pe foc tigaia cu uleiul de cocos. Se adaugă fulgii de ardei iute și se lasă câteva secunde să-și activeze aroma și iuțeala. Sepun păstăile ân tigaie + sarea si se țin pe foc aprox. 3-4 min. La final se pune usturoiul și ghimbirul, un splash de lămâie și răzătura de lămâie. Se mai ține 1 minut și se ia de pe foc. Se servește lângă orezul fierbinte. #simplythebest

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply