search

Ravioli de ciocolata cu sos de zmeura

posted on
June 2nd, 2014
written by
VERA
category
FOOD, LEISURE
comments
0 comments

Ravioli impopotonati cu cacao, imbatati cu niscaiva zaharuri si esente dulci, indopati cu menta proaspata si serviti ca desert pe un pat divin de sos din fructele familiei Rosaceae.

Ingrediente:
300g faina
40g cacao
4 oua
80-120ml apa
250g mascarpone
4 linguri zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingura menta proaspata tocata

Intr-un bol mare se cern faina si pudra de cacao, se amesteca apoi se face un crater in mijlocul ingredientelor uscate unde se sparg 3 oua. Se amesteca la cea mai mica treapta cu mixerul pana ce ouale sunt incorporate. Se adauga treptat apa si se mixeaza pana ce se formeaza un aluat.
Se framanta aluatul cateva minute ca sa capete o consistenta cleioasa, dar nu lipicioasa. Se inveleste aluatul intr-o folie de plastic si se lasa sa se inchege la frigider cel putin o ora.

In timp ce aluatul se odihneste la rece, se prepara rapid umplutura pentru ravioli. Intr-un bol mic se combina mascarpone, 1 ou, 2 linguri zahar, esenta de vanilie si menta proaspata, tocata. Se lasa la frigider pana la asamblare.

Aluatul odata racit se imparte in 4 bucati egale. Pe o suprafata pudrata usor cu faina, se intinde o bucata de aluat intr-o foaie subtire (e important ca aluatul nefolosit sa astepte cuminte la rece in frigider, altfel se schimba consistenta si devine greu de folosit).
Ravioli se asambleaza fie cu o forma speciala pentru taiat ravioli, fie cu un cutit.

Pentru forma de taiat ravioli, pe foaia intinsa de aluat se aseaza cate o lingurita de crema la aproximativ 7 centimetri distanta una de alta pe toata suprafata foii, se acopera deasupra cu o alta foaie de aluat si se apasa cu buricele degetelor in jurul fiecarei movilite de umplutura pentru a sigila crema intre cele doua straturi de aluat. Apoi se taie ravioli cu forma speciala si se aseaza bucatile gata asamblate pe o hartie cerata, la frigider pana ce sunt gata de gatit.

Daca folositi un cutit clasic sau de pizza, taiati foaia de aluat in forme egale de 5 cm (patrate sau cercuri), asezati in centru cate o lingurita de umplutura pe jumatate din formele taiate si acoperiti fiecare forma de ravioli cu o a doua forma de aluat. Se sigileaza marginile cu degetele si apoi cu dintii unei furculite si se lasa la rece pana ce sunteti gata pentru etapa gatitului.
Daca ati ajuns aici si aveti ravioli deja asamblat, e bine de stiut ca puteti pastra formele de aluat si in congelator daca vreti sa le gatiti intr-o alta zi.

Pentru coacere, se umple cu apa o oala cu diametrul mare si se pune la fiert cu 2 linguri de zahar. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se aseaza cu grija cate o forma de ravioli in apa din oala (puteti sa va folositi de o paleta- strecuratoare). Aveti grija sa nu puneti mai multe forme de aluat decat diametrul oalei, pentru ca ele, dupa ce se gatesc, se ridica la suprafata si au nevoie de spatiu ca sa nu se desfaca sau sa se lipeasca intre ele.
Dupa ce formele de ravioli se ridica la suprafata, mai lasati-le sa se gateasca 2.

Ravioli se scot cu o strecuratoare si se servesc calzi cu un sos de fructe alaturi.

Sos de zmeura
Ingrediente:
150 g zmeura
2 linguri zahar
1 lingurita zeama lamaie
1 lingura lichior

Zmeura se zdrobeste bine la blender. Piureul obtinut se strecoara de samburi printr-o sita fina, se combina cu restul ingredientelor si gata sosul. Se pastreaza la rece.

Sursa foto: pastaprincessandmore.wordpress.com

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply