search

Stuffed Vegan Crepes

posted on
June 20th, 2017
written by
Wild Forest
category
FOOD, LEISURE
comments
0 comments

Clatitele sarate si umplute cu ciuperci au fost mereu ceva festiv pentru mine. 

De-a lungul timpului, am tot experimentat cu diferite legume si am ajuns la concluzia ca, mai bune decat clatitele cu ciuperci, sunt cele cu dovlecei la tigaie. E simplu, arata super frumos si se pot face cu orice ai prin frigider!

Pentru clatite
200g faina integrala grau
50g faina alba grau
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
apa/lapte vegetal cat cuprinde
un varf de sare
seminte maruntite de chimen
1 lingura ulei extravirgin masline

Umplutura
o mana de salata verde sau rucola proaspata
1 dovlecel
cuburi de tofu
1 ardei rosu
ulei cocos
1 catel usturoi
sare si condimente, dupa preferinta
pasta tahini
suc lamaie

Se amesteca ingredientele uscate intr-un bol si apoi cele lichide. Compozitia trebuie sa fie cremoasa si ichida, precum la clatitele traditionale.
Se coc in tigaie fara ulei.

Pentru umplutura, se soteaza in uleiul de cocos incins doveceii taiati marunt, ardeiul si un catel de usturoi maruntit. Se adauga sare, sucul de lamaie dupa preferinta, piper si cubuletele de tofu.

Se umplu clatitele cu salata proaspata, doua linguri din amestecul de dovecei sotati si tahini dupa plac.

Text&Photo: Wild Forest

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply