Reteta de astazi a Ralucai, tartinele cu ridichii, rabarbar si branza de capra, pare destul de simpla, suna bine si cred ca este si foarte gustoasa. Altfel spus, un 3 in 1 imbietor!
“Daca am reusit sa ma mai linistesc putin cu nebunia capsunilor si cu incantatiile magice pentru venirea verii, cu rabarbarul sunt inca in plina vrie.
Si tare m-am bucurat cand mi-am amintit de combinatia asta de rabarbar cu ridichi marinate, pe care o incercasem la un moment dat intr-o salata si mi-a placut foarte mult.
Doar ca nu am facut salata, ci tartine. Cu paine proaspata. Si din nou cu sirop de artar, cu care, recunosc, uneori exagerez.
E foarte simplu. Aveti nevoie de:
– 3 felii paine proaspata (de care alegeti voi)
– 1 tija de rabarbar taitata feliute foarte fine
– 3-4 ridichi medii, taiate subtire
– branza de capra proaspata, sau puteti incerca si cu feta
– 4 linguri otet de vin alb sau de mere
– 4 linguri sirop de artar
– 2 linguri ulei de masline
– sare, piper
– cateva frunze de salata
Puneti rabarbarul taiat fin si ridichile intr-un castron. Turnati uleiul, otetul si siropul de artar peste ele si apoi, lasati-le in pace cam 30 minute sa se marineze putin.
Dupa cele 30 minute, prajiti painea pe plita si stropiti-o cu ulei de masline si putina sare.
Pe urma puneti pe deasupra cateva frunze de salata, legumele marinate scurse, branza faramata si presarati deasupra putin piper. Si gata. “
Text, reteta si foto: Raluca Ioana Cohn
0 comments