search

The Lake House

posted on
April 24th, 2020
written by
Sanziana
category
DECO, ZI DE VIZITA
comments
0 comments

Nu va inchipuiti cat de dor imi este sa merg intr-o Zi de Vizita, sa admir designul, detaliile unei case, sa-mi iau doza recomandata de frumos si sa beau o cafea in timp ce Catalin G. pozeaza de zor.

Se pare ca mai am insa un pic de asteptat… Partea buna este ca am o noua casa frumoasa de prezentat, pe care o putem admira impreuna uitandu-ne la fotografii. Este vorba de The Lake House, un proiect care a durat mai bine de doi ani, semnat de DofInteriors (Raluca Dofin si Radu Dofin).

Da, da, casa are vedere catre lac (va dati seama cum mi-as fi baut eu cafeaua aici?) si muuuulta lumina naturala (vaaai), caci ferestrele sunt din pardoseala pana in plafon (un vis frumos, as spune). Superb panoul de tabla perforata si iedera ce se catara pe el si  minunate contrastele create de materialele folosite ( finisaje pretioase alaturate unor finisaje brute). O casa inundata de lumina si frumos!

Imi mai fac acum o cafea, chiar daca nu ar fi cazul la aceasta ora, si raman in fata calculatorului pentru a mai savura o data fotografiile si povestea casei de langa lac:

“În conceptul proiectului a fost căutat un echilibru estetic al naturalului cu un stil atemporal al culorilor neutre, punând accent pe multiple puncte de interes vizual. Casa beneficieaza de o frumoasa perspectiva catre lac, astfel ca apropierea de natura a fost una dintre premisele de la care a inceput conturarea conceptului. Lumina naturală joacă un rol important în amenajare, pătrunzând generos în spațiu grație ferestrelor inalte, din pardoseala pana in plafon.

Prima perspectiva a casei suprinde prin intalnirea cu un panou decorativ din tabla perforata alba care are rolul de a uni toate nivelurile casei. Acest “perete perforat” este pus in evidenta de lumina zenitala care patrunde in spatiu prin luminatorul de la mansarda.

Atenția la detalii este subliniată prin silueta unor lampadare încastrate în perete, un detaliu discret care crează o senzație de fuziune între obiecte, prin plafonul care nu intersectează niciodata pereții, reprezentand un detaliu subtil care lasă elementele arhitecturale să respire ca volume în spațiu, respectându-se reciproc. Plinta este incastrata si ea in perete pentru a avea o planeitatea intre toate elementele care sunt in acelasi plan cu peretii, iar alegerea profilelor benzilor led incastrate in elementele constructive ale casei si care ofera o lumina continua, marcheaza detalii fine de imbinare intre suprafete

Am ales corpuri de iluminat de la branduri celebre pentru calitatea si inovatia in produs: Petite Friture, Ingo Maurer , Karman, Foscarini, Flos si Moooi, iconice prin semnatura lor, atent alese și poziționate într-o scenografie căutată, înnobilând fiecare punct de interes. Minunatele vaze pe care le vedeti in multe dintre imagini sunt achizitonate prin The Edit.
Elementele vegetale își fac loc în amenajare și ca accente de culoare, atat în mod direct, cât și indirect prin finisajele alese, regasindu-se in fiecare dintre camere indiferent de destinatia functionala a acestora.

Când lucrăm cu o paletă neutră de culori, contrastul tactil al texturilor este necesar pentru a adăuga caracter și profunzime amenajării. Astfel pentru fiecare camera am lucrat constant pe un moodboard de materiale pentru a ajunge la efectul final dorit. Zona de zi este configurata pe planul parterului iar zona de noapte a fost gandita sa isi regaseasca fragmentarea la etaj in cele 3 dormitoare cu bai proprii. Fiecare camera a fost amenajata incat sa sa isi pastreze individualitate prin diferite elemente atent alese, fie de mobilier, de detaliu sau de finisaj dar fara a iesi din continuitatea stilistica a conceptului.”

Lake House
Arhitecti: Dofinteriors – Raluca Dofin si Radu Dofin
Photo credits: Arthur Zinz
Proiect finalizat in: Decembrie 2019
Suprafata utila a amenajarii: 450mp
Timp executie: 2 ani si 8 luni

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply