search

The Macin House

posted on
May 9th, 2020
written by
Sanziana
category
DECO, ZI DE VIZITA
comments
4 comments

Sper sa va surprind placut, poate, cine stie, va si inseninez dupa amiaza cand va spun ca este una dintre acele zile de vineri (s-a facut sambata intre timp), in care ne plimbam virtual prin interioare frumoase. 

Astazi va poftesc sa pasiti intr-o casa aflata intre Dunare si Muntii Macinului, un proiect semnat de arh.Sorana Buzinschi Filip, care pe mine m-a cucerit de la prima fotografie (un fel de dragoste la prima vedere, sa ii spunem). De ce? Sunt muuulte motivele si sunt aproape sigura ca dupa ce veti vizita si voi casa, intrebarea nu isi va mai avea rostul, dar pentru ca oricum imi place sa enumar colturi, obiecte sau camere preferate, va voi spune ce m-a facut sa indragesc acest interior. Prezenta lemnului si a materialelor naturale, paleta cromatica ( sunt profund indragostita de peretele negru, cred ca visez si eu la unul asemanator) semineeeeul, bancuta de pe hol sau casa scarii din barne de lemn albe.

In randurile de mai jos, Sorana mi-a povestit un pic despre aceasta amenajare, asa ca va las pe maini sigure si in compania unor fotografii frumoase:

“O schimbare de peisaj ce lasa in urma un context urban familiar. Am preluat casa la rosu, cu invidie ca nu am putut lucra de la fundatie, iar proiecul a urmarit crearea unui interior in tonuri neutre, cu materiale calde, naturale.
O casa cu un parter deschis si fluid ce include vestibul, casa scarii, living si bucataria deschisa si etajul cu trei dormitoare, bai si dressing.

Materialele de baza – parchetul din lemn de stejar natur si placajele de piatra sunt completate de mobilier din lemn de stejar sau pin vopsit, tesaturi de in, lana, blana de oaie, accentele din rattan. Atat parterul cat si etajul urmaresc acelasi concept si linie cromatica unitara. Corpurile de iluminat principale sunt elemente prezente, cu rol de accent. Iluminatul principal este punctat de unul secundar, care pune in valoare anumite zone de interes.

Ca in fiecare proiect la care lucrez am cautat o oarecare sobrietate si claritate, o coerenta stilistica si cromatica. Satisfacția cea mai mare este ca oamenii cu care lucrez să se simtă “acasă” în spațiile amenajate.”
Bucatarie Liecht prin Kuxa
Electrocasnice – Bosch
Placaje naturale prin Piatra Online
Parchet – Vaalbara
Masa dining, scaune, mobilier copii si dormitor matrimonial din lemn de pin vospit prin Atelier Anda Roman
Canapea – Divanissimi

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

4comments

 • Foxi - May 19, 2020 at 10:40 am - Reply

  Chiar arata extraordinar in interior, spatiile sunt foarte bine amenajate in asa fel incat sa para totul mai spatios, cum ai spus si tu: peretele negru te face sa te pierzi cu privirea…este un aspect modern si elegant in acelasi timp. Like!

 • Conde - July 7, 2021 at 10:14 am - Reply

  Lasand la o parte modul echilibrat in care sunt combinate elementele, faptul ca se merge mult pe materiale naturale, pe mine m-a cucerit! Superb!

 • Cornel - September 27, 2021 at 8:32 pm - Reply

  trebuie sa ne zici de unde ai luat cuierul. Caut de ceva vreme ceva similar si nu reușesc.
  Mulțumim

 • Leave a Reply