Un nou proiect semnat de arhitectul Corvin Cristian? La ce ora, in ce zi si unde trebuie sa ma prezint?
Nici nu mai stiu exact cati ani au trecut (si nici nu am timp acum sa verific) de la primul articol scris pe Visuell despre o amenajare facuta de Corvin si nici de cate ori oi fi mentionat de-a lungul acestor ani ca imi plac la nebunie proiectele sale. Dar cine tine socoteala? Eu sigur nu…
De data aceasta, m-am prezentat la Mega Mall, curioasa sa vad cum intreaga zona de Food Court, de 10.000 de metri, a fost renovata complet si organizata sub forma unui mini-oras indoor de Corvin Cristian Studio. Da, da, da… Asa da! Desi as fi zis ca plimbarea mea nu poate dura prea mult, mare mi-a fost surprinderea cand am realizat ca, doua ceasuri mai tarziu, tot prin “cartierele” orasului puteam fi gasita.
In cazul in care vreti sa ma intrebati de ce am zabovit un timp atat de indelungat, ei bine, am avut un pic de ragaz sa imi pun gandurile in ordine si sa va raspund… M-au impresionat multe, dar voi incerca sa enumar cateva dintre detaliile care pentru mine au facut diferenta. In primul rand, alegerea materialelor: lemn masiv de frasin, furnir natural, marmura, alama, metal si plante naturale. Apoi, forma scaunelor… Superbe, nu-i asa? Ati observat ca spatarele au formele unor ustensile de bucatarie? Nu este prima oara cand le vad intr-o amenajare semnata de Corvin, este vorba de o colectie de sase scaune, “Takam chairs” pe numele ei, o colectie pe care am indragit-o din prima clipa si care mi se pare ca s-a potrivit la fix si in acest context. Si as incheia cu corpurile de iluminat… Splendide! Am facut o adevarata pasiune pentru cele albe, mici, din ceramica, Battersea by Toscott.
Asadar, da, am petrecut mai bine de doua ceasuri in zona de Food Court din Mega Mall, caci am avut cu ce sa imi delectez privirea: mi-a placut imaginea de ansamblu, m-a impreisonat grija pentru detalii (pe care le pretuiesc din cale-afara), atmosfera relaxata si vibe-ul modern al spatiului.
Despre acest proiect, Corvin povesteste:
„Fiecare proiect de amenajare interioara a unui spatiu vine, in primul rand, cu provocare de a intelege care sunt nevoile si dorintele celor care il vor folosi. Mega Mall este vizitat de persoane dinamice, care isi doresc spatii functionale, pe care sa le poata folosi atat alaturi de familie, cat si de prieteni, sau chiar pentru unele intalniri de business. Am ales sa realizam mai multe „vecinatati”, care sa se imbine intr-un design unitar si care sa raspunda unor nevoi diferite de intimitate. Fiecare spatiu a fost gandit in jurul unor puncte de interes precum un pop-up shop sau o zona verde, puse in evidenta de un sistem de iluminat inovator, care da iluzia unui etern apus de soare”. (Corvin Cristian)
0 comments